Najnovije vesti

SKANDAL U BIH Da li je direktor Obaveštajne agencije OBA prisluškivao glavnu tužiteljku BiH?!
Foto: Shutterstock

Primljene dve krvične prijave

SKANDAL U BIH Da li je direktor Obaveštajne agencije OBA prisluškivao glavnu tužiteljku BiH?!

Bosna i Hercegovina

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je primilo dve krivične prijave protiv direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića, zbog više krivičnih dela, uključujući zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, ometanje rada pravosuđa i ucene.

U prijavama protiv direktora OBA navode se i nezakonitosti korišćenja finansijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i preduzimanja mera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama.

"Tužilaštvo BiH je na osnovu ovih prijava formiralo dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiocima u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju", navedeno je u saopštenju.

Tužilaštva BiH je navelo da je saopštenje izdato posle brojnih medijskih upita, koji se odnose na objavljivanje audio snimka u sarajevskom Avazu sa sastanka Mehmedagića i glavne tužiteljke BiH Gordane Tadić.

Dodaje se da je taj snimak nastao nezakonito, odnosno da je Mehmedagić tajno snimao sastanak, dok su iz OBA naveli da snimak nije njihov, već Tužilaštva BiH.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track