POLICAJAC ZA PET DANA 70 PUTA UZEO MITO OD VOZAČA KAMIONA: Sada mu se sudi za korupciju
Foto: Annado / Alamy / Alamy / Profimedia

bih

POLICAJAC ZA PET DANA 70 PUTA UZEO MITO OD VOZAČA KAMIONA: Sada mu se sudi za korupciju

Bosna i Hercegovina -

Policajac u BiH je od vozača kamiona konstantno i kontinuirano uzimao novac, kako im ne bi pisao prekršajne naloge.

Četvorici zaposlenih Policijske stranice Bosanski Petrovac koji su optuženi za rutinsko uzimanje mita od vozača kamiona koji su prevozili bespravno posečeno drveče, sudiće se pred Opštinskim sudom u Bihaću.

– Sud je 9.5. u celosti potvrdio optužnicu ovog tužilaštva i to protiv dva komandira Uprave policije USK-a N.M i Š.D, te protiv dva policijska službenika E.DŽ. i S.Š., saopšteno je iz suda.

Optuženima se stavlja na teret da su od 2019. godine do oktobra 2020. na području Bosanskog Petrovca počinili veliki broj koruptivnih dela i to prvenstveno policijski službenik E. DŽ. za koga tužilaštvo ima dokumentovano čak 70 slučajeva primanja mita.

Kako prenosi sajt kam-bus.info, 70 slučajeva primanja mita dokumentovano je za svega pet dana praćenja.

– Ovo je jedna od najvećih optužnica visoke korupcije u praksi ovog tužilaštva. Uz ovaj predmet, podigli smo veliki broj optužnica protiv svih vozača kamiona i motornih vozila koji su policijskom službeniku davali novac. U 99 posto slučajeva oni su priznali krivicu i zaključili smo sporazum te je najveći broj ili pravosnažno osuđen pa će u daljem krivičnom postupku biti predloženi kao svedoci u predmetu protiv ovih optuženih policijskih službenika, navode iz tužilaštva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track