Najnovije vesti

PAD NARKO MAFIJE U BIH: Pogledajte hapšenje dilera kod kojih je pronađeno 15 kilograma droge VIDEO
Foto: Printskrin / You Tube

akcija

PAD NARKO MAFIJE U BIH: Pogledajte hapšenje dilera kod kojih je pronađeno 15 kilograma droge VIDEO

Bosna i Hercegovina
17:38h

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su danas pretrese stambenih objekata i pokretne imovine na 14 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića u okviru akcije "Plavi 1".

Aktivnosti se sprovode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

- Pretresi se vrše po naredbama Kantonalnog suda u Tuzli i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Tadžikistan sa ciljem pronalaženja i dokumentovanja krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti materijali koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pretrage su još uvek u toku i nisu završene na svim lokacijama. Pronađeno je oko 15 kilograma praškaste materije koja se dovodi u vezu sa opojnom drogom "spid", određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pronađena je i određena količina oružja, novca i drugih predmeta. Za sada je slobode lišeno 11 osoba, dok je 5 osoba trenutno pod kontrolom policije. Reč je o organizovanoj grupi i većina njih je već poznata policiji po krivičnim delima – rečeno je.

Nakon završetka aktivnosti, lice će biti predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje u Zakonom predviđenom roku.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja