UHAPŠEN MILOŠ LUČIĆ, MINISTAR U VLADI BIH: Osumnjičen za zloupotrebu položaja
Foto: Printscreen/Youtube

UHAPŠEN MILOŠ LUČIĆ, MINISTAR U VLADI BIH: Osumnjičen za zloupotrebu položaja

Bosna i Hercegovina -

Ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara BiH Miloš Lučić uhapšen je danas u Sarajevu, potvrđeno je iz SIPA-e za ATV.

Lučić, koji je kadar DNS-a, tereti se, za zloupotrebu položaja, a uhapsili su ga na prostoru Istočnog Sarajeva pripadnici SIPA.

On je uhapšen u Istočnom Sarajevu ispred jedne teretane. Uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja.

SIPA je u u operativnoj akciji „Dijamant“ gde je otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge spid u aprilu uhapsila Lučićevog telohranitelja Miloša Nikolića.

Prema informacijama Istrage, Lučić je osumnjičen da je službenu karticu koristio za plaćanje privatnih usluga. Takođe je osumnjičen za uzimanje novca za fiktivna putovanja, kao i korišćenje službenog automobila u privatne svrhe.

U službenom automobilu Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, a koji je bio sastavni deo “eskorta” državnog ministra za ljudska prava i izbeglice Miloša Lučića, preko međudržavnih granica je krijumčarena droga, prenosi Istraga.ba.

To su, navodi se ukratko, “operativna saznanja policijskih agencija prikupljena tokom višemesečne istrage Tužilaštva BiH u okviru koje je, sredinom ove sedmice, uhapšen i pritvoren ministrov telohranitelj Miloš Nikolić.

“Tužilaštvo BiH proverava operativna saznanja da je jedan od članova udruženja, osumnjičeni Miloš Nikolić, kao policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, pored ostalog, vršio transport opojne droge iz susednih država u Bosnu i Hercegovinu, koristeći se tom prilikom službenim vozilima a koji je neposredno raspoređen da obezbeđuje Miloša Lučića, ministra u Veću ministara BiH s kojim je u kumskim odnosima, te isti poznaje policijske službenike što mu omogućava prelaske državne granice bez kontrola”, navedeno je u predlogu za određivanje pritvora Milošu Nikoliću koji je u subotu prezentovan na Sudu Bosne i Hercegovine.

(Kurir.rs/Istraga.ba/ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track