POSLE 16 GODINA: Krsna slava opštine Srebrenica ponovo obeležena uz gusle
Foto: Čitalac Klix.ba

Osveštane ulice

POSLE 16 GODINA: Krsna slava opštine Srebrenica ponovo obeležena uz gusle

Bosna i Hercegovina -

U prepodnevnim satima danas su kroz centar Srebrenice litijom prošli predstavnici Srpske pravoslavne crkve koji su posle 16 godina obeležili krsnu slavu Opštine, a na čelu defilea se nalazio sveštenik srebreničke crkve Aleksandar Mlađenović.

Kako su kazali iz Opštine Srebrenica, defile se kretao u dve kolone, a nakon što su prošli kroz centar grada, usledilo je osveštenje crkve.

"Prošle godine su organizovali slavu Opštine i to ponovo u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, a danas su bili prisutni predstavnici lokalne vlasti i pojedini opštinski službenici. Posle litije su otišli u pravcu crkve, a sve vreme su svirali na guslama i pevali pesme", kazao je sagovornik iz Srebrenice za Klix.ba.

Foto: Čitalac Klix.ba
Foto: Čitalac Klix.ba

On dodaje kako je verovatno među učesnicima bio i Mladen Grujičić, kandidat za načelnika Opštine Srebrenica, koji bi prema rezultatima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) trebalo da nasledi Ćamila Durakovića.

Od 1995. do 1999. godine Pokrov Presvete Bogorodice zvanično je proslavljan i kao slava opštine Srebrenica. Od 1995. godine srpska vlast u ovom mestu kao Dan i slavu opštine proslavljala je Pokrov Presvete Bogorodice, 14. oktobra, jer je to slava i istoimene crkve u Srebrenici.

Dan opštine Srebrenica zvanično je 11. marta i obeležava se svečanom sednicom i dodelom nagrada i plakata građanima Srebrenice koji su se istakli u svom društvenom, kulturnom i humanitarnom radu.(Klix.ba/Foto: Čitalac Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track