U SRPSKOJ OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: U Banjaluci održan marš Besmrtnog puka
Foto: RTRS

U SRPSKOJ OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: U Banjaluci održan marš Besmrtnog puka

Bosna i Hercegovina -

Maršom Besmrtnog puka u Banjaluci je počelo centralno obežavanje 9. maja - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Banjaluka je sa još više od 500 gradova u svetu uključila u manifestaciju Besmrtni puk povodom Dana pobede nad fašizmom. Kolona sa učesnicima koji nose fotografije svojih predaka koji su učestvovali u antifašističkoj borbi krenula je od Parka Petar Kočić do Trga Palih boraca.

Učesnici Marša nose zastave Republike Srpske, bivše SFRЈ sa petokrakom, slike narodnih heroja Narodnooslobodilačkog rata.

Obežavanju koje je organizovao Odbor Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, prisustvuju predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, koji je i predsednik Odbora, te ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, pripadnici Trećeg pešadijskog puka, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, zamenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov i brojni Banjalučani.

Na Trgu palih boraca učesnicima će se obratiti zvaničnici i biće održan umetnički program.

(RTRS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dan pobede, a poraz čovečanstva: Ovo su tragične posledice II svetskog rata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track