UBIJENI PODGORIČANIN VESKO KALEZIĆ SLUTIO ŠTA MU SE SPREMA: Nosio pancir i prijavljivao kola bez tablica da se motaju oko kuće! Evo kome je STAO NA ŽULJ! (FOTO, VIDEO)
Foto: Vijesti.me Savo Prelević, Printscreen Facebook

RAT CG KLANOVA

UBIJENI PODGORIČANIN VESKO KALEZIĆ SLUTIO ŠTA MU SE SPREMA: Nosio pancir i prijavljivao kola bez tablica da se motaju oko kuće! Evo kome je STAO NA ŽULJ! (FOTO, VIDEO)

Crna Gora -

Podgoričanin Veselin Kalezić ubijen je sinoć iz vatrenog oružja na Starom aerodromu ispred lokala “Level”, a policija još traga za napadačima.

Nedugo posle toga policajci su pronašli zapaljeno vozilo u zetskom selu Botun, za koje sumnjaju da je korišćeno za izvršenje ubistva.

1 / 7 Foto: Vijesti.me/ Filip Roganović

Iz Uprave policije saopšteno je da službenici te institucije preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva Kalezića.

“V. K. je lišen života iz vatrenog oružja oko 17.30 časova, u naselju Stari aerodrom, ispred Ugostiteljskog objekta ‘Level’. Policijski službenici su nedugo potom u selu Botun u Zeti pronašli zapaljeno vozilo. Na licu mesta se vrši uviđaj. Policijsko-tužilačke mere i radnje na rešavanju ovog krivičnog dela su u toku”, rečeno je sinoć nešto posle 19 časova iz policije.

Policija je sinoć saslušala više građana koji su na bilo koji način svedočili događaju, a forenzičari su uzeli dokaze sa mesta zločina.

Više meštana i zaposlenih u lokalima u zgradi kod koje je Kalezić ubijen, tvrde da ništa nisu čuli, niti videli, a da su za ubistvo saznali kada su videli da se gomila građana okuplja oko lokala “Level”.

Kalezić je navodno bio blizak vođama takozvanog kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu i Igoru Božoviću.

foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prema nezvaničnim informacija da se pre par godina posvađao sa visokorangiranim članom iz suprotstavljene, škaljarske kriminalne grupe, M. Š., nakon incidenta u jednom podgoričkom lokalu.

Za sada nema informacija da je sinoćnja pucnjava na bilo koji način povezana sa tim događajem.

Isti izvor rekao je da je Kalezić često nosio pancir.

Kalezić je dugo živio u Zagoriču. Pre nekoliko godina preselio se na Konik.

Prema istim informacijama, još prošle godine policiji je prijavljivao da mu se oko doma u tom podgoričkom naselju motaju automobili bez tablica i sa zatamljenim staklima.

Ka­le­zić je osu­đen zbog ubi­stva Predraga Vuksanovića u cen­tru Pod­go­ri­ce, sredi­nom de­ve­de­se­tih.

Njemu je izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena na kaznu zatvora.

foto: Vijesti.me/ Facebook

Kalezić je hapšen i novembra 2015. godine zbog sumnje da je aktivirao eksplo­ziv­nu na­pra­vu ispred kuće u ko­joj je sta­no­va­la navodno njegova bivša devojka.

Od siline eksplozije tada su iz­bi­je­na ula­zna vra­ta u pri­ze­mlju kuće i ošte­će­n je hod­ni­k.

Kaleziću je napisana krivična prijava za iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i nedozvolje­no dr­ža­nje oruž­ja.

Par meseci ranije, pripadnici policije uhapsili su Ka­le­zi­ća zbog napada na službeno lice.

Tada je sa njim bila ista devojka i kod nje je pro­na­đen pi­štolj.

Najpre je došlo do tuče više osoba u jednom ugo­sti­telj­skom objek­tu u Hercgovač­koj uli­ci, nakon čega se Ka­le­zić po­sva­đao sa jednim od policajaca i, navodno, zapretio mu ubistvom.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević i Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track