ĐUKANOVIĆ U MINHENU: Milo se sastao sa Pahorom i Porošenkom (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

susreti

ĐUKANOVIĆ U MINHENU: Milo se sastao sa Pahorom i Porošenkom (VIDEO)

Crna Gora -

Drugog dana učešća na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, predsednik Crne Gore, Milo Đukanović se sastao sa predsednicima Slovenije, Ukrajine i Albanije, kao i premijerima Gruzije i tzv. Kosova.

U razgovoru sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom izraženo je obostranom zadovoljstvo kontinuiranim dijalogom na visokom političkom nivou, odličnim bilateralnim odnosima i prijateljstvom koje je od posebnog značaja za obje zemlje.

“Odnosi između Crne Gore i Slovenije su ilustracija prijateljstva koje je za Sloveniju od velikog značaja”, kazao je Pahor.

Dve zemlje su prijatelji u političkom i bezbednosnom smislu, naglasio je Pahor, i ono može puno toga da uradi za region.

Đukanović je izrazio zahvalnost Sloveniji za stalnu podršku ambicijama Crne Gore pa putu integracija i dostizanju evropskog sistema vrednosti.

Dvojica predsednika su pozdravila veliki uspeh Makedonije i saglasili se da je uz jasnu političku volju i prepoznate interese moguće rešavati otvorena pitanja u regionu Zapadnog Balkana. Priliku za dalje produbljivanje međudržavnih odnosa predstavljaće dogovorena skora zvanična posjeta predsednika Pahora Crnoj Gori.

Zadovoljstvo nivoom ostvarene saradnje i razvijanjem prijateljskih odnosa, izraženo je tokom susreta Đukanovića sa premijerom Gruzije Bakhtadzeom.

Đukanović se susreo i sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, sa kojim je imao i kraći tet-a-tet razgovor.

Kurir.rs/CDM Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track