Najnovije vesti

OGLASILA SE CRNOGORSKA POLICIJA: Evo zašto su albanske patrole prolazile kroz Andrijevicu i Berane!
Ilustracija, Foto: AP

postoji i uredna evidencija

OGLASILA SE CRNOGORSKA POLICIJA: Evo zašto su albanske patrole prolazile kroz Andrijevicu i Berane!

Crna Gora

Službenici policije Albanije boravili su na području Andrijevice i Berana u skladu sa sporazumom dve države, u cilju sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dve države.

To je obrazloženje crnogorske policije koje je usledilo nakon informacija koje su se pojavile u medijima da se na teritoriji Crne Gore nalaze albanski policajci.

 

"Napominjemo da postoji uredna evidencija na graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom delu naše države", navedeno je u saopštenju, u kojem se kaže i da službenici Uprave policije imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa albanskim kolegama.

 

Ta se saradnja, kako navode, ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, u redovnim sastancima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom delu.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: AP/Ilustracija

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...