Najnovije vesti

NARKO BRATSTVO I JEDINSTVO RAZBIJENO U ATINI: Crnogorac i dva Albanca bili na čelu mafije! Zaplenjeno 104 kilograma kokaina i 800.000 evra! (VIDEO)
Foto: Tviter

efikasno

NARKO BRATSTVO I JEDINSTVO RAZBIJENO U ATINI: Crnogorac i dva Albanca bili na čelu mafije! Zaplenjeno 104 kilograma kokaina i 800.000 evra! (VIDEO)

Crna Gora

Crnogorski državljanin 45-godišnji Milan Tišma, koji važi za osobu blisku kriminalnoj grupi Jova Đurovića uhapšen je u Atini zbog kršenja zakona o drogama.

On je označen kao vođa kriminalne organizacije a pored njega uhapšene su još dve osobe, državljani Albanije.

Kako je Vijestima potvrđeno iz policije, Tišma je uhapšen zajedno sa dva albanska džavljanina. Pretresom stana, koji su koristili, grčka policija je pronašla blizu 105 kilograma kokaina i oko 800.000 eura. Kako prenose grčki mediji, slučaja trgovine kokainom rešio je Biro za droge u saradnji s američkom agencijom DEA.

“U sklopu dobro organiziovane policijske akcije uspeli smo da uhapsimo tri stranaca uključujući i vođu organizacije. Tom su prethodne opsežne i unakrsne provere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i hapšenja počinioca. Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspeli da lociraju stan na području Agiosa Dimitriosa, gdje su članovi organizacije skladištili drogu i stan u Heliopolisu koji su koristili za podršku delovanju organizacije", kazao je medijima general-potpukovnik Petros Džefri.

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 evra.

Portparolka policije Joana Roziokou dodala je da je iz stana u Agios Dimitrios Atika, koji je služio kao ekskluzivno skladište, oduzeli su kokain od 104 kilograma i 114,7 grama koja droga je bila smještena u dva 102 paketa, s raznim logotipima.

Roziokou dodaje da je šef kriminalne organizacije stranac koji je bio odgovoran za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina kokaina, kao i za praćenje klijenata i upravljanje novcem.

Drugi uhapšeni bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje količina kokaina, njihov prenos potencijalnim kupcima i trgovinu ljudima, dok je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.

Protiv njih je pokrenuta krivična prijava za krivična dela i kršenja zakona o zavisnim supstancama. Vijestima je iz UP rečeno da Tišma živi na crnogorskom primorju.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Tviter

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...