Najnovije vesti

NEMA AKTIVNIH SLUČAJEVA KORONE U CRNOJ GORI: Ako do 2. juna ne bude zaraženih, mogli bi da proglase kraj epidemije
Foto: Profimedia

korona virus

NEMA AKTIVNIH SLUČAJEVA KORONE U CRNOJ GORI: Ako do 2. juna ne bude zaraženih, mogli bi da proglase kraj epidemije

Crna Gora

U Crnoj Gori nema aktivnih slučajeva infekcije korona virusom, a direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da bi kraj epidemije u toj zemlji, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

"Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reci da smo sa ovom epidemijom završili - rekao je Mugoša.

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mera koje su još na snazi. Te mere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenosi RTCG.

- Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema - rekao je Mugoša.

Komentarišući poslednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao je da nije reč o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživeo saobraćajni udes i posle hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom, saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori su od početka epidemije od korona virusa obolele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

Osim Crne Gore, navode Vijesti, Farska Ostrva su jedina teritorija u Evropi gde nema aktivnih slučajeva koronavirusa, a prema podacima na sajtu Worldometers, poslednja dva pacijenta, od ukupno 187 zaraženih na toj teritoriji, oporavila su se 8. maja.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...