Najnovije vesti

NAPADNUTO IMANJE ČLANA DEMOKRATSKE CRNE GORE: Milove komite zasule kamenicama kuću Branka Mušikića, udarili na žene i starce!
Foto: Printscreen

HAOS Uoči izbora u nikšiću

NAPADNUTO IMANJE ČLANA DEMOKRATSKE CRNE GORE: Milove komite zasule kamenicama kuću Branka Mušikića, udarili na žene i starce!

Crna Gora

Kako se približava datum lokalnih izbora u Nikšiću, situacija u Crnoj Gori postaje sve napetija i očigledno je da režim predsednika Mila Đukanovića neće prezati ni od čega ne bi li sačuvao vlast u tom gradu.

Milu je naime pobeda u Nikšiću neophodna ne bi li zaustavio sunovrat stranke i tako pokazao da je poraz na prošlogodišnjim republičkim izborima bio eksces, te da je samo pitanje vremena kada će se DPS vratiti na vlast i na državnom nivou.

Poraz bi, s druge strane, potvrdio da se DPS nalazi u slobodnom padu i da taj pad više ništa ne može zaustaviti. Zato su, piše Borba.me, sva sredstva dozvoljena.

Nakon tajnih dogovora Miodraga Dake Davidovića sa Branom Mićunovićem, a čiji je cilj, najverovatnije, stvaranje postizborne koalicije, te drugih vrsta pritisaka na protivkandidate drugih partija i koalicija, napad na imanje i aktivistu Demokratske Crne Gore Branka Mušikića predstavlja eskalaciju koja ne sluti na dobro.

Milo Djukanovic, Milo Đukanović
foto: EPA/Boris Pejović

Naime, u ponedeljak, 1. marta 2021. godine, pristalice DPS-a koji sami sebe nazivaju komitama nasrnule su na Mušikićevo imanje u Župi, vređali ga i zasuli imanje flašama i kamenicama, oštetivši mu imovinu ali i bilbord koalicije „Mir je naša nacija“ koji se nalazi na Mušikićevom imanju.

Ovoj razularenoj komitskoj hordi suprostavila se šačica staraca i žena koja je prosto branila svoje, ne odstupajući pred njima.

Policija nije reagovala na ovaj atak na privatnu imovinu već je sve mirno posmatrala sa strane.

U standardnom maniru Milove medijske mašinerije, ocenjuje Borba.me, napad je predstavljen kao napad na pristalice DPS-a. Radi lakšeg spinovanja, oni su pokušali da snime video materijal kojim se to dokazuje – kako oni mirno protestuju, odnosno promovišu svoje ideje i ciljeve, a tamo neki razulareni protivnici ih napadaju. Međutim, u snimljenom materijalu se vidi da su oni ti koji napadaju ljude u njihovom dvorištu i da je ono što pokušavaju da predstave kao napad u stvari samoodbrana od nasilnika kojima više ni nečiji dom nije svetinja.

Histerija u redovima DPS-a sve je veća jer njihovim praznim pričama i lažnim obećanjima više niko ne vjeruje tako da su sad prešli na direktno zastrašivanje političkih protivnika i nasilje nad njima koristeći se metodama svojih saradnika i članova s one strane zakona, među kojima su najpoznatiji Brano Mićunović i Zoran Lazović.

Ništa evropsko nema u postupcima pristalica DPS-a koji su Župi nasrnuli na starije ljude verujući da će opet nadjačati nasiljem i agresijom. Ono što ih je iznenadilo jeste da su im se suprostavili starci i žene koji se nisu uplašili i koji više neće da popuštaju pred mržnjom i netolerancijom kojima DPS već decenijama truje braću u Crnoj Gori, uporno pokušavajući da im anticivilizacijske vrednosti predstavi kao najviši domet evropskih vrednosti.

Narod u Crnoj Gori je ustao protiv demagogije režima i njegovih kriminalnih radnji i neće se povući ni u Nikšiću, ni na drugim mestima u Crnoj Gori.

Baš kao ni oni starci koji su stali pred Milove jurišnike i komite.

Foto/Source:Printscreen/ Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...