Najnovije vesti

POLICAJAC SILOVAO MALOLETNIKA: Stravičan slučaj u Podgorici
Ilustracija, Foto: Shutterstock

napastvovao ga u kolima

POLICAJAC SILOVAO MALOLETNIKA: Stravičan slučaj u Podgorici

Crna Gora

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv službenika Uprave policije R.Z. zbog sumnje da je obljubio maloletnika.

Prema navodima optužnice koju potpisuje državni tužilac Zoran Vučinić, policajac je 13. februara ove godine, napastvovao E. D.

On je dečaku ponudio da ga preveze do kuće svojim vozilom, što je maloletnik prihvatio.

Dok ga je vozio, navodi se u optužnici, policajac je dečaku postavljao pitanja intimne prirode.

U jednom naselju je od maloletnika tražio da mu kupi sok, što je on i učinio, a kada je krenuo da mu vrati kusur i da sok, policajac ga je uhvatio za ruku i uvukao u vozilo, govoreći mu da moraju da porazgovaraju o njegovoj devojci.

“Nakon toga je maloletnik ušao u vozilo i ponovo seo na mesto suvozača, a policajac je zaključao vrata, i nastavio vožnju u pravcu Osnovne škole Božidar Vuković Podgoričanin”, ističe se u optužnici.

Tokom vožnje je, piše dalje u optužnici, policajac maloletniku sa svog telefona pokazivao pornografske sadržaje, da bi vozilo nakon toga parkirao u šumarku u blizini škole, sve vreme držeći levu ruku iza leđa simulirajući da ima oružje.

To je, ističe se u optužnici, kod dečaka stvorilo osećaj bespomoćnosti i straha.

Zatim je, policajac zahtevao od maloletnika da skine donji deo garderobe, i potom ga silovao.

Nakon počinjenog krivičnog dela, policajac je maloletnika hteo da vrati kući, a tom prilikom mu je, dodaje se u optužnici, dao svoj broj telefona.

"Policajac je dečaku rekao da ga može pozvati da dođe kod njega u sobu, a u jednom trenutku je maloletnik iskoristio nepažnju okrivljenog, izašao iz vozila i uputio se u suprotnom smeru od svoje kuće. Okrivljeni policajac je bio svestan da je počinio krivično delo – silovanje”, zaključuje se u optužnici.

U Crnoj Gori je za najteža krivična dela predviđena i mogućnost kazne dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja