POHAPŠENI ŠVERCERI DROGE: Vlatka Vučelića Nemačka goni zbog terorizma!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Policijska akcija Torpedo

POHAPŠENI ŠVERCERI DROGE: Vlatka Vučelića Nemačka goni zbog terorizma!

Crna Gora -
PODGORICA - Podgoričani Nešo Ajković(24), Hasan Bećović (53) i Janaš Krstović (31) uhapšeni su u policijskoj akciji "Torpedo"

Ova akcija izvedena je u okviru međunarodne policijske akcije „Torpedo“, koju crnogorska policija vodi sa policijama Njemačke i Francuske, u koordinaciji i po nalogu Tužilaštva na našoj teritoriji. Akcija je usledla posle hapšenja Vlatka Vučelića (51) iz Podgorice. Policija je u Podgorici oduzela više komada oružja prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koristi više osoba iz Crne Gore osumnjičenih za krijumčarenje oružja i opojnih droga.

U međuvremenu Minhenski tužilac koji se bavi terorizmom preuzeo je slučaj Vučelića (51). To je “Vijestima” nezvanično saopšteno iz porodice uhapšenog juče - istog dana kada je u Podgorici policijskim pretresima na više lokacija pronađeno oružje, zbog čega

Vučelić je uhapšen 5. novembra u Nemačkoj u automobilu punom oružja i eksploziva. U specijalno napravljenom prostoru belog “golfa” nađeno je osam kalašnjikova, dve ručne bombe i 200 grama TNT eksploziva, a ispod motora jedan pištolj.

Uprava policije Crne Gore je, nakon ovog događaja, došla do određenih operativnih saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa hapšenjem Vučelića u Nemačkoj, i kroz međunarodnu aktivnost u okviru ove policijske akcije razmenila veliki broj podataka i dokaznog materijala sa partnerskim službama Nemačke i Francuske, posredstvom NCB Interpol Podgorica, Europola i oficira za vezu“, stoji u saopštenju.

Partnerske službe iz Njemačke i Francuske su u više navrata obavještavale našu policiju da podaci kojima za sada raspolažu ne povezuju hapšenje Vučelića sa terorističkim napadom od 13. novembra u Parizu. Minhenski tužilac koji se bavi terorizmom preuzeo je slučaj Podgoričanina, koji se i dalje nalazi u pritvoru u Njemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track