SUD ODBIO ŽALBU: Svetozar Marović ostaje iza rešetaka!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Ne puštaju ga iz pritvora

SUD ODBIO ŽALBU: Svetozar Marović ostaje iza rešetaka!

Crna Gora -
BUDVA - Veće podgoričkog Višeg suda odbilo je kao neosnovanu žalbu advokata Zdravka Begovića koji je tražio da se njegovom klijentu Svetozaru Maroviću ukine pritvor koji mu je određen u četvrtak nakon njegovog hapšenja

Predsednik političkog saveta Demokratske partije socijalista DPS Svetozar Marović ostaje u tridesetodnevnom pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Nakon određivanja pritvora Begović je tvrdio da nema osnova za to, jer je njegov klijent "da je htio mogao i do sada da utiče na svedoke". Tužilastvo je sudiji za istragu predočilo i da su svedoci saradnici budvanskih afera tvrdili da su zbog aktuelnih slučajeva dobijali pretnje od osoba bliskih osumnjičenom Maroviću. Osim toga Tužilaštvo je od sudije za istragu tražilo da Maroviću odredi pritvor do 30 dana i zbog načina na koji je izvršeno krivično delo.

Marović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužioca zbog sumnje da je počinio produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja putem podstrekivanja na organizovan način. U pritvoru su već Marovićev sin Miloš, brat Dragan, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove kćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović.

Pod optužbom za zloupotrebu službenog položaja u aferi "TO Plaža" i izgradnji koncertnog platoa na Jazu su bivši predsednik opštine Budva Lazar Rađenović, nekadašnji potpredsjednik te opštine Dragan Marović, premijerov savetnik Aleksandar Tičić, direktor budvanskog Vodovoda i nekadašnji potpredsednik opštine Milenko Medigović, Novak Klisić, Đorđe Pavlović i izvršni direktor "Gugi komerca" Dragoljub Milovanović i još nekoliko opštinskih službenica.

Sumnja se da je u ova dva slučaja Budva oštećena za oko 10 miliona eura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track