STRUČNJAK OTKRIVA KAKO JE SESTRA UBICA JASMINE DOMINIĆ PROŠLA POLIGRAF: To nije mogla sama da uradi, NEKO JOJ JE POMOGAO!
Foto: Stefan Jokić, Nestali.hr

TELO U ZAMRZIVAČU

STRUČNJAK OTKRIVA KAKO JE SESTRA UBICA JASMINE DOMINIĆ PROŠLA POLIGRAF: To nije mogla sama da uradi, NEKO JOJ JE POMOGAO!

Hrvatska -

Nezapamćeni slučaj ubistva Jasmine Dominić iz Paloveca u Međimurju čije je mrtvo telo otkriveno u zamrzivaču nakon skoro 20 godina, a za koje je osumnjičena njena sestra Smiljana Srnec i dalje sablažnjava javnost i još uvek otvara niz pitanja.

Jedno od njih je kako je sestra ubijene koja je sada osumnjičena za njenu smrt uspela proći detektor laži. Policija je naime pojasnila da su u sklopu istrage o nestanku Jasmine Dominić bili proveli poligrafsko testiranje više osoba, među kojima je bila i Smiljana. Ali ona je to poligrafsko ispitivanje prošla i tako otklonila sumnju sa sebe.

Bivši radnik kriminalističke policije Hrvoje Popović za RTL tvrdi da ne treba da čudi što je sestra nestale Jasmine, za koju se veruje da je ubijena, a njeno telo se 19 godina nalazilo u zamrzivaču porodične kuće u kojoj je živela sestra s porodicom, prošla poligraf.

"Često se dešavalo da počinioci teškog krivičnog dela prođu na poligrafu. Ima ljudi koji se mogu pripremiti za poligraf ili su jednostavno takvog psihološkog karaktera da to mogu da odrade i da zavaraju istražitelje", tvrdi on.

Dodao je kako policija, prilikom istrage navoda o nestanku Jasmine, nije raspolagala dovoljnim brojem informacija da posumnjanju da je reč o ubistvu ili da se zločin dogodio u kući u kojoj je stanovala.

"Policija je vršila uviđaje, napravjen je poligraf i oni jednostavno nisu iščitali da se išta dogodilo unutar porodice. Očigledno je da je neko unutar porodive zavlačio čitavu priču i konstruisao svoju", kazao je on.

Dodao je kako ne treba upirati prstom u nikoga i da će uviđajo otkriti što se dogodilo u kući u Palovcu pre 19 godina. I samom mu je, kako kaže, teško da veruje da je sestra nestale Jasmine svih 19 godina sama kreirala priču o njenom nestanku. Pre svega zbog činjenice da u toj kući njih dve nisu živele same.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Stefan Jokić/Nestali.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track