ŠTA JE TO POLICIJA NAŠLA U KUĆI HORORA U KOJOJ JE TELO SKRIVANO U ZAMRZIVAČU 19 GODINA? Izneli dokaze u džakovima! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook, NEstali.hr

ZAVRŠENA PRETRAGA

ŠTA JE TO POLICIJA NAŠLA U KUĆI HORORA U KOJOJ JE TELO SKRIVANO U ZAMRZIVAČU 19 GODINA? Izneli dokaze u džakovima! (VIDEO)

Hrvatska -

U petak ujutro hrvatska policija je započela pretragu kuće ubijene Jasmine Dominić u Palovcu. Nekoliko policajaca u civilu i nekoliko njih u policijskim prslucima bilo je unutra. Izuzeti su neki dokaznim materijali koje su policajci iz kuće iznosili u džakovima.

U kući se su bili ćerka okrivljene Smiljane Srnec i zet, a pojavio se i Smiljanin suprug. Zajedno s njima u kući je i advokat koji je Smiljani dodeljen po službenoj dužnosti, a koji će je zastupati u postupku za ubistvo sestre Jasmine.

Pretres kuće završen je oko 11 sati. Advokat Smiljane Srnec, Krešimir Kovačić rekao je da nema komentara.

Ovo je drugi pretres ove kuće. Prvi je bio u subotu kada su telo pronašli u zamrzivaču. Pema nezvaničnim informacijma policija traži oružje kojim je ubijena Jasmina Dominić jer imala je povrede na glavi koje su nastale usled više udaraca tupim predmetom.

Podsetimo, Smiljanu Srnec terete da je sestru Jasminu Dominić (23) usmrtila u leto 2000. zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi.

Telo je potom stavila u zamrzivač, a ono je sasvim slučajno pronađeno sada, 19 godina kasnije. Smiljani Srnec je određeno mesec dana pritvora.

Otac je nestanak prijavio 2000. ali nisu mu verovali

Martin Dominić, otac ubijene Jasmine, prijavio je njen nestanak policiji još 2000. godine, ali nisu ga shvatili ozbiljno.

Dominić je policajcu ispričao kako Jasmine nema, zabrinut je šta mu je s ćerkom. Policajcu priča kako on kao klesar radi na terenu u Sloveniji, a supruga je na privremenom radu u Nemačkoj. Smiljana mu, pak, govori kako se redovno čuje s Jasminom, ali spominje i da je, navodno, otišla u Pariz, odakle se javlja, da je našla dečka Japanca, da je, navodno, otišla na kruzer.

Policajac je sve zapisao, preneo svom nadređenom, ovaj je to prokomentariao sa svojim kolegama i zaključili su da ništa ne upućuje na to da je Jasmina nestala. O poseti Martina Dominića PU međimurskoj nema pisanog traga - činjenica da je otac došao zbog sumnje da mu je ćerka nestala, nije uvedena ni u dnevnik događaja.

Podsetimo, Jasminin nestanak zvanično je prijavljen tek 2005. godine, kad je majka otišla u policiju. Njeno tijelo pronašli su u zamrzivaču ispod stepenica porodične kuće u kojoj živi njena sestra Smiljana Srnec (45) s porodicom.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Facebook i Nestali.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track