JEZIVA SUDBINA DRUGARICA IZ RAZREDA: Jasmina i Jagoda su zajedno išle u školu, igrale se i odrastale, a onda su brutalno ubijene
Foto: Printscreen/24sata.hr

nezapamćeni zločini u našem komšiluku

JEZIVA SUDBINA DRUGARICA IZ RAZREDA: Jasmina i Jagoda su zajedno išle u školu, igrale se i odrastale, a onda su brutalno ubijene

Hrvatska -

Gotovo svakodnevno pojavljuju se novi detalji koji otkrivaju šta se sve događalo u slučaju Jasmine Dominić, čije je telo pronađeno u zamrzivaču u Hrvatskoj.

Čini se da je telo bilo tamo sakriveno 19 godina, a policijska istraga se makla sa mrtve tačke. Za ubistvo je optužena njena sestra Smiljana Srnec, kojoj je određen pritvor do 30 dana. Svoje viđenje cele priče izneli su i Jasminini drugovi iz škole, koji su za hrvatske medije podelili uspomene koje ih vezuju za nju, ali i za još jednu prijateljicu iz razreda koju je muž brutalno ubio pre par godina.

foto: Youtube/Printscreen

Školski prijatelji Jasmine Dominić, "bekavci" iz lokalne Osnovne škole u Palovcu, seli su nakon sahrane zajedno za sto u obližnjem kafiću. Poneli su slike i uspomene, razmenjivali sećanja na Jasminu, a onda otkrili stravičnu priču, piše 24sata.hr.

"Nažalost, već smo jednu tužnu sudbinu prijateljice iz razreda imali nekoliko godina ranije. I nju smo oplakali. Reč je o Jagodi Janković iz Palovca, koja je takođe išla sa nama u razred", prisetila se jedna drugarica.

"Nju je 2012. godine ubio suprug u selu kraj Bjelovara, gde se udala i odselila. Izbo ju je nožem osam puta, a onda se obesio. Ostavio ju je krvavu da leži u stajskom đubrivu jer ju je napao u štali", kaže ona.

Jagoda sa mužem
Jagoda sa mužemfoto: Printscreen/24sata.hr

Jagoda je tad već imala jedan brak iza sebe i iz njega desetogodišnjeg sina. Kad je upoznala Milana Kaladžiju iz Kašljevca, bila je presrećna. On je prihvatio njenog sina, želeo je da se oženi, a imao je i veliko imanje i puno stoke.

Venčali su se 2004. godine. Jagoda je bila vredna i dobra žena, pa nije imala problem sa radom na selu. Bili su imućni, ali Milan je bio večito nezadovoljan, a poslednjih je godina imao i problema sa živcima.

"Kad ju je ubio, imali su troje dece, blizance od sedam godina i Jagodinog sina iz prvog braka. Jagoda je puno radila oko stoke i oko zemlje, ali Milan ju je sve češće maltretirao. Jagoda ga je prijavljivala policiji jer ga se bojala. Tri puta je do tada bio u zatvoru zbog porodičnog. Veruje se da je upravo stoga bio spreman na ubistvo jer je nekoliko dana pre došao kući sa 67-dnevnog izdržavanja kazne u zatvoru", pričaju prijatelji.

Toga kobnog dana 2012. godine Milan i Jagoda opet su se posvađali. Bili su u štali, hranili stoku. Iznerviran svađom, Milan je dohvatio nož i čak osam puta ubo Jagodu. Kad je video šta je učinio, otišao je preko puta štale i obesio se. Jagoda je u tom trenutku bila još živa, ali...

Krvavu i teško povređenu Jagodu pronašle su komšije koje su čule kako zapomaže. Bila je još živa pa ju je Hitna pomoć odmah odvezla u bolnicu, ali je tekom operacije je umrla. Imala je tad 34 godine. Nesrećna deca ostala su bez roditelja.

Jasmina Dominić je već godinama bila mrtva kad je ubijena Jagoda Kaladžija, devojački Janković. Obe su bile iz Palovca i zajedno su išle u b razred osnovne škole.

foto: Nestali.hr

Obdukcija bi trebalo da pokaže kad je tačno ubijena Jasmina, ali na umrlici je stajalo da je preminula 2000. godine, kad joj se i izgubio trag pre nego što je njeno telo pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući njene sestre u Palovcu.

"Strašno je kad nekoga poznaješ otkad smo bili deca. Igrali bismo se zajedno, trčali, skakali... Detinjstvo na selu bilo je predivno", prisećaju se školski prijatelji Jagode i Jasmine dok vrte spomenare i uspomene na devojke iz njihovog razreda.

I dok je šokantni slučaj Jasmine Dominić potpuno zaprepastio čitavu Hrvatsku, jer u svetskim okvirima ne pamti se ubistvo u kojem je neko skrivao telo 19 godina u zamrzivaču, jednako šokantno, nažalost, bilo je i ubistvo Jagode Kaladžije u malom mestu pored Bjelovara pre sedam godina.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja