AUTISTIČNI DEČAK IZ SLAVONSKOG BRODA KONAČNO KRENUO U ŠKOLU: Prvi dan preplakao jer nije imao asistenta da ga uvede, danas ga sačekala čitava delegacija!
Foto: Fejsbuk/Hrvoje Kozmus, 24sata.hr/Franjo Lepan

I DIREKTORKA I GRADSKE VLASTI...

AUTISTIČNI DEČAK IZ SLAVONSKOG BRODA KONAČNO KRENUO U ŠKOLU: Prvi dan preplakao jer nije imao asistenta da ga uvede, danas ga sačekala čitava delegacija!

Hrvatska -

Autistični prvačić (8) koji je prvi dan škole preplakao pred osnovnom školom u Slavonskom Brodu jer nije imao pomoćnika u nastavi da ga povede, danas je krenuo na nastavu.

Majka ga je dovela u školu desetak minuta posle školskog zvona da bi izbegao buku koju ne podnosi.

Ovog puta na ulazu u Osnovnu školu "Bogoslav Šulek" dočekala ih je čitava delegacija: asistent u nastavi, direktorka škole Slavica Đurđević, pa i načelnica Upravnog odeljenja za društvene poslove Grada Slavonskog Broda, Vesna Zlatarević.

Direktorka je rekla da prihvata odgovornost ako se juče dogodio propust.

"Asistenti su bili ujutro u školi, ali s obzirom na to da nema nastave, odlučili smo da ih pošaljemo kući , pa se deca nisu upoznala s njima. Ako je to propust škole, mi ga prihvatamo", objasnila je.

foto: Printscreen/24sata.hr

Slavica Đurđević, direktorka OŠ "Bogoslav Šulek" u Slavonskom Brodu

I gradske vlasti su poručile da im je žao.

Međutim, dečakova majka Sanja kaže da je problem veći. Ona je ostala danas sa sinom na nastavi, a moraće tako i ubuduće dok škola ne obezbedi po asistenta za svako dete s posebnim potrebama ponaosob.

foto: 24sata.hr/Franjo Lepan

Majka Sanja je dovela sina u školu i ostala na nastavi s njim

"Ostali smo šokirani kad smo saznali da je određen jedan asistent na troje dece s različitim dijagnozama i sve su ih stavili u isti razred", kaže ona i pita se šta će se desiti s ostalo dvoje dece ako jedno dete mora u toalet, na primer.

"Zaključila sam ono čega sam, nažalost, i pre bila svesna, da smo mi roditelji prepušteni sami sebi. I sutra ću voditi dete u školu, pisaću ministarstvu. Neću se predati. Ponudiću se da ostanem u razredu. Radila bih sve dok ne obuče asistenta", rekla je majka.

Kurir.rs/.24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track