HRVATSKA IMA VETERANE FANTOME: 1.000 ih se prijavilo 24 godine posle sukoba, a minstar ima slikovito objašnjenje zašto će ih biti još!
Foto: Beta

Tomo medved

HRVATSKA IMA VETERANE FANTOME: 1.000 ih se prijavilo 24 godine posle sukoba, a minstar ima slikovito objašnjenje zašto će ih biti još!

Hrvatska -

"Ova vlada jasno je pokazala da su hrvatski veterani temelj, a ne teret hrvatske države i hrvatskog društva", rekao je ministar veterana Tomo Medved na danas održanom okruglom stolu o penzionom sistemu i penzijama hrvatskih veterana.

Međutim, Medvedovo uveravanje da veterani nisu teret demantuju njegove sopstvene statistike.

Prema podacima Ministarstva, Hrvatska je u ratu imala 508.605 vojnika. Taj je broj, naravno, privremen. Pre samo pet meseci, u maju 2019. godine, Tomo Medved je obrazlažući povećanje broja veterana na 507.508 izjavio da je to sasvim normalno i da se samo priznaje status vojnicima nečasno otpuštenima iz službe.

"Nije ovo nikakvo iznenađenje, povećanje je u skladu s našim projekcijama i može se očekivati da će biti upisano još dve-tri hiljade novih osoba. Odnosno, nisu to nove osobe. To su većinom ljudi koji su i pre podnosili zahteve, ali su odbijani iz raznih razloga. Jedan deo ih je bio maloletan i ta je evidencija problematična, deo ih je zakasnio predati papire", rekao je tada ministar Tomo Medved.

Dakle, osim povećanja od 1097 branitelja možemo očekivati još najmanje dve hiljade onih koji su se borili, a do 2019. godine su to skrivali.

Jesu li to činili zbog straha od agresora ili su samo bili skromni može 24 godine od završetka sukoba obasniti samo Tomo Medved.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track