Najnovije vesti

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA KOD VUKOVARA: Ubio Anicu, zamotao je u čaršave i bacio u septičku jamu! Pretvarao se mesecima da mu je slala poruke, a onda ga je policija raskrinkala
Foto: Dado Đilas, Facebook

ni sinovi ništa nisu znali

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA KOD VUKOVARA: Ubio Anicu, zamotao je u čaršave i bacio u septičku jamu! Pretvarao se mesecima da mu je slala poruke, a onda ga je policija raskrinkala

Hrvatska

Gnusan zločin zaprepastio je meštane Petrovaca, malog sela nedaleko od Vukovara, kad je u septičkoj jami jedne od porodičnih kuća pronađeno telo Anice Buile (46).

Za njom se tragalo od juna nakon što su njeni sinovi i suprug policiji prijavili nestanak.

Upravo se suprug Zoran sad sumnjiči da je ubio ženu, i to u noći 21. juna posle žestoke svađe. Sumnja se da ju je ubio na još neutvrđeni način, zamotao u čaršave, oblepio lepljivom trakom i bacio u septičku jamu u svom dvorištu.

Tako zamotana je i pronađena u jami, četiri meseca kasnije, kad je policija posumnjala u Zoranove tvrdnje da ga je supruga napustila jer ga više nije volela. Naime, kako se nezvanično saznaje od prijatelja supružnika, Zoran je navodno mesecima uspešno obmanjivao policiju tvrdnjama da mu je Anica, nakon što je otišla, poslala nekoliko poruka sa svog mobilnog koji je, “ponela sa sobom kad je otišla”.

foto: Facebook/Printscreen

Zoran je, zapravo, nakon što je ubio ženu zadržao njen mobilni, a potom je s njega poslao poruku na svoj kako bi policiji potvrdio da je još živa. Pisao je kako ga je napustila jer ga više ne voli, jer želi svoj život, da je ostavi na miru...

Sve su to, svakako bile poruke koje je slao sam sebi. Kako je i zašto policija poverovala u njegovu priču, ne zna se, no očigledno je Zoran, u nekom trenutku, “pogrešio u koracima” i napravio grešku koja je policijsku istragu okrenula ka njemu. Ipak, tokom meseci kojih se Anica vodila kao nestala, policija je nekoliko puta bila u kući Builinih tražeći bilo kakve tragove.

Da nisu ništa posumnjali ni Aničini sinovi svedoči podatak da je jedan od njih, iz prvog braka, na oglasnu tablu Vukovarsko-srijemske županije 29. oktobra napisao poziv onima koji su je možda videli da se jave u policiju.

"Bila je nekako javna tajna da njihov brak već godinama ne štima. Zoran je Aničin drugi muž. Iz prvog braka ima dva sina, a takođe je i sa Zoranom imala dva sina. To su danas odrasli mladići. Zoran je bio veteran, od prvog dana, nismo ga poznavali kao agresivnog tipa. Nismo čuli da je ikad imao ispade. Ipak, znao je da govori da nije srećan s Anicom, da misli da ga vara, i baš letos je rekao da će se rastati jer ne može više da je trpi. Kad je nestala, svi smo to čuli, jer su objavili i neki portali, mislili smo da je stvarno otišla jer je i njoj bilo dosta. Tim više što se Zoran ponašao kao da očajava što je nema", govore prijatelji.

"Strašno! Niko ne zaslužuje takvu smrt", kažu meštani Petrovaca koji su i dalje u šoku zbog svega.

Inače, prema navodima meštana koji žele da ostanu anonimni, navodno, Zoran je bolovao od PTSP-a, a u domu je imao oružje.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook (Anica Buila) - Dado Đilas

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...