HRVATSKA JAVNOST OGORČENA POSLE BANDIĆEVE SAHRANE Pulmolog: Mere treba da važe za sve, posledice ćemo videti za 2 nedelje
Sahrana Milana Bandića, Foto: AP/Darko Bandic

Čemu mere ako ih ni vlast ne poštuje

HRVATSKA JAVNOST OGORČENA POSLE BANDIĆEVE SAHRANE Pulmolog: Mere treba da važe za sve, posledice ćemo videti za 2 nedelje

Hrvatska -

Sahrana gradonačelnika Zagreba Milana Bandića okupila je više od hiljadu ljudi, uprkos epidemiiološkoj meri zabrane okupljanja više od 25 osoba na otvorenom prostoru, što je deo hrvatske javnosti osudio, jer, kako kažu, mere bi trebalo da važe za sve.

Postavlja se pitanje čemu mere, ako ih ni vlast ne poštuje.

Kako prenose mediji, na zagrebačkom groblju Mirogoju ponovila se situacija sa nedavne sahrane Miroslava Tuđmana, kada se takođe okupio veliki broj ljudi.

Pulmolog Saša Srića iz zagrebačke kovid bolice Dubrava kaže da će rezultati tog okupljanja biti poznati kroz dve do tri sedmice.

Milan Bandic, ispracaj, komemoracija, sahrana
foto: Beta/ Dario Grzelj

Srića je rekao da je teško komentarisati takve događaje, posebno sahrane.

"Verujem da su svi hteli da odaju poštu, ali uprkos tome veliki broj okupljenih u ovoj situaciji mora da podstakne na razmišljanje hoće li se to odraziti na zarazu. Velik broj ljudi je imao maske, ali ih je bilo mnogo, rezultate ćemo videti", rekao je Srića.

Srića kaže da mere na sahrani Bandića nisu poštovane.

"Znam da nije lako, ali moramo da suzbijemo emocije i treba znati da su mere beskrajno bitne. Zagovornik sam socijalizacije, ali ponegde se mere ne poštuju i to nas mora zabrinuti da ne bismo opet za dve sedmice sve zatvarali", upozorio je Srića i dodao da mere važe za sve podjednako.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja