NAPALI SU GA NA PLAŽI I ONESVEŠĆENOG BACILI U MORE: Jeziv incident u Splitu, škotski turista završio u bolnici
Foto: printscreen YT

dalmacija

NAPALI SU GA NA PLAŽI I ONESVEŠĆENOG BACILI U MORE: Jeziv incident u Splitu, škotski turista završio u bolnici

Hrvatska -

U Splitu u poslednje vreme vlada haos o kome sada pišu i britanski mediji.

Brojni britanski mediji preneli su vest Dejli rekordsa o mladom škotskom turisti Luisu Tomsonu koji je pretučen na Bačvicama u petak u sitnim noćnim satima.

O slučaju se šturo oglasila i splitska policija, objavivši kako je 1. jula oko 3 sata na Preradovićevom šetalištu došlo do sukoba nekoliko osoba u kojem je teško povrežen 25-godišnji državljanin Velike Britanije.

- Pružena mu je medicinska pomoć i konstatovana teška povreda u vidu preloma rebara, pa je hospitalizovan. Istraga je u toku, navela je policija.

Kako piše Slobodna Dalmacija, britanski mediji su bili mnogo rečitiji po ovom pitanju.

- Mladi Škot završio je u moru, bez svesti, nakon što su ga pretukli i izudarali ciglom i to prvog dana njegovog odmora, preneo je Dejli rekord koji navodi da je Tomson u Hrvatsku stigao sa četvoricom prijatelja kada ih je na plaži "divljački" napala i progonila grupa od 20ak muškaraca.

Tomson se odvojio od prijatelja dok su bežali i na kraju izvukao deblji kraj.

Dejli rekord piše da su ga tukli, šutirali, gazili, udarali šakama i ciglom. Mladić je hitno prebačen u bolnicu gde su lekari otkrili da ima razderotinu od jednog centimetra u plućima, dva slomljena rebra i teške povrede lica.

Turista se oporavlja u bolnici i očekuje se da će kući moći da se vrati za dve do tri nedelje. Strani mediji pišu da su njegovi roditelji doleteli u Hrvatsku kako bi bili uz njega, dok su se četvorica prijatelja vratili kući.

Tompson nije imao putno osiguranje ali mu ga je obezbedio britanski konzulat kako bi pokrio medicinske troškove. Njegov prijatelj sada skuplja sredstva kako bi pomogao porodici da plati put i smeštaj i za jedan dan je prikupljeno preko 4. 000 funti.

- Ovo je svačija najgora noćna mora. Vaše dete je u bolnici u stranoj zemlji, niko ne može da komunicira sa vama, ne možete da dođete do odgovora ili razgovarati s njima, a njegovim prijateljima nije dopušteno da ga vide, stoji na stranici gde se prikuplja novac.

- Kada je Luisova porodica obaveštena, organizovan je let za Hrvatsku. Britanski konzulat je bio sjajan i uspeo je da sredi hitno osiguranje za pokrivanje medicinskih troškova. Međutim, troškovi puta Luisove porodice i smeštaja na neodređeno vreme su nešto na šta niko od nas nije spreman. Nadam se da razumete i cenite tešku situacija u kojoj su se našli i da im možete pomoći u smanjenju pritiska i troškova, poručili su prijatelji.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track