ZAMALO UMRO ČEKAJUĆI POMOĆ: Osječaninu pozlilo dok je bio u redu za humanitarni paket
Foto: Thinkstock

U zadnji čas

ZAMALO UMRO ČEKAJUĆI POMOĆ: Osječaninu pozlilo dok je bio u redu za humanitarni paket

Hrvatska -

Starijem Osječaninu je juče ispred prostorija humanitarnog udruženja "Reka života" pozlilo od gladi i hladnoće, pa su ga jedva spasili u bolnici.

Iako je deo medija objavio informaciju da je nesrećni Slavonac preminuo nakon što ga je Hitna odvezla u besvesnom stanju, iz KBC-a Osijek javljaju kako su ga ipak uspeli da ga spasu i da ostaje na daljem lečenju.

Nesrećni muškarac jedan je od stotina onih koji su juče, na minus deset, od ranih jutarnjih sati čekali podelu takozvanog "Paketa života", odnosno paketa sa najosnovnijim životnim namirnicama koje bi im trebale pomoći da se nekako prehrane.

Predsednica udruženja Štefica Čučak potvrdila je za Index dramu koja se u dvorištu ove organizacije odvijala juče prepodne.

"Strašno, što da vam kažem. Ali, on nije jedini, događa se da ljudima na ovim hladnoćama i od slabosti pozli, pa ih uvodimo u prostorije, dajemo im vode i šećera...

Strašne su to priče i strašno za videti", kaže ona i dodaje kako nemaju drugog načina podele humanitarnih paketa nego ovaj – kad donacija stigne, oni je istog dana dele svojim korisnicima, a reč je o 940 porodica, odnosno 3500 ljudi.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track