MAKEDONSKE VLASTI TVRDE DA ĆE ZAUSTAVITI MIGRANTE: Uradićemo to humano i jednako u svim okolnostima
Foto: Anadolija

Migrantska kriza

MAKEDONSKE VLASTI TVRDE DA ĆE ZAUSTAVITI MIGRANTE: Uradićemo to humano i jednako u svim okolnostima

Severna Makedonija -

Makedonija će zaustaviti priliv migranata duž zapadnog Balkana, ali nikada se neće povući od principa humanosti, što znači da će svi ljudi biti tretirani humano i jednako u svim okolnostima, izjavio je Festim Halili, potpredsednik makedonske vlade zadužen za sprovođenje sporazuma u ​​okviru foruma "Kran Montana" u Briselu.

Zajedno sa velikim brojem visokih predstavnika evropskih država i vlada, potpredsednik Halili predstavio je stav Makedonije i kako se država bavi krizom migranata i preduzima mere za prevazilaženje situacije. Prema Halimiju, iako nije članica Evropske unije, makedonska država koordinira stalno sa državama članicama u borbi protiv ovog globalnog problema.

Migranti na makedonsko-grčkoj granici, Foto Anadolia
Migranti na makedonsko-grčkoj granici, Foto Anadolia

"Iako Makedonija nije u EU, ona ostaje posvećena primeni mera u skladu sa odlukama Evropskog saveta za zatvaranje zapadno-balkanske rute. Ova situacija zahteva hitnu akciju kao odgovor, ali da se nikada ne povučemo iz principa humanosti, izjavio je zamenik premijera Makedonije.

On je istakao da se Makedonija suočava sa velikim troškovima i naveo da, prema nekim procenama, do novembra 2015., ukupni mesečni troškovi rada institucija uključenih u rešavanje krize sa migrantima procenjeni na oko 1,3 miliona evra.

(Vest.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track