NOĆENJE U SOBRANJU: Makedonski poslanici zasedali do rane zore
Foto: AP 27.04.2017

Pun pansion

NOĆENJE U SOBRANJU: Makedonski poslanici zasedali do rane zore

Severna Makedonija -

Predsednik Sobranja Makedonije Talat Džaferi proglasio je stalno zasedanje parlamenta, pa je plenarna sednica trajala noćas do 3:30.

Kako su danas preneli lokalni mediji, Džaferi je takvu odluku doneo zbog pokušaja poslanika opozicionog VMRO DPMNE, koji su organizovani u 10 poslaničkih grupa, da traženjem pauza i stalnim međusobnim replikama, u kojima se podržavaju, blokraju rad parlamenta.

U noćnim satima sa predsednikom parlamenta uglavnom su bili samo poslanici VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog. Nastavak maratonske sednice, na kojoj se rapravlja o izvršenju budžeta Makedonije za prošlu godinu, zakazan je za u 13.00. U toku jučerašnje rasprave Džaferi je, da bi smirio poslanike koji su stalno dobacivali ne obazirući se na njegova upozorenja, ispred sebe na ekranu kompjutera zalepio list papira na kojem na engleskom piše "Tišina molim vas" iznad siluete koja drži prst na ustima. Kasnije je dodao još dva poruke na kojima piše "Posanici, zabranjeno spavanje" i "Nije preporučljivo buditi uspavanog lava".

(Foto: AP)

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Strašno! Nemar države doveo do ubistva dve žene i deteta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track