MEDIJI U REGIONU O PRESUDI ŠEŠELJU: Neverovatan ishod u Hagu, tek počinje cirkus!
Foto: Printscreen Bportal.ba

ŠOKIRANI

MEDIJI U REGIONU O PRESUDI ŠEŠELJU: Neverovatan ishod u Hagu, tek počinje cirkus!

Region -
Mediji u regionu šokirani su oslobađajućom presudom koja je u Haškom tribunalu izrečena lideru srpskih radikala Vojislavu Šešelju.

Zagrebački portal 24sat.hr je preneo vest pod naslovom "Šok! Šešelj je oslobođen, sve tačke optužnice su odbačene". Index.hr kratko izvestio da je Haški tribunal odlučio da "četnički vojvoda Vojislav Šešelj nije kriv po svim tačkama optužnice".

Jutarnjji list je na udarnom mestu objavio oslobađajuću presudu Šešelju u Haškom tribunalu pod naslovom "Šok u Hagu:Šešelj je slobodan čovek".Večernji list takođe je kao vest o haškoj presudi objavio kao glavnu na portalu pod naslovom "Šok iz haaške sudnice: Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice!"

Portal Depo. ba je napisao da je "Nevereovatan ishod presude u Hagu, tek počinje cirkus" Ovaj portal preneo je i Šešeljev tvit hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović.

Dnevni avaz je kao glavnu vest preneo da je Vojislav šešelj oslobođen po svim tačkama optužnice posle 13 godina suđenja.Radio televizija Republike srpske pod naslovom "Šešelji nije nije ni za šta kriv!" preneo vesto haškoj presudi.

Oslobađajuća presuda je udarna vest i u crnogorskim medijima. Podgoričk Vijesti su pod naslovom "Vojislav Šešelj slobodan" je podsetio da je lider radikala je u pritvoru Haškog tribunala proveo gotovo 12 godina, od februara 2003, kada se predao i dobrovoljno i otišao u Hag, do novembra 2014. kada je pušten da se brani sa slobode zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Raspravno veće Međunarodnog krivičnog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovek", preneo je Jutarnji reči predsednika sudskog veća Žan Klod Antonetija. I sarajevski portal Klix.ba na udarno mestu donosi informaciju da je pretresno veće Haškog tribunala oslobodilo Šešelja po svih devet tačaka optužnice, pa time i za zločine za koje se teretio da je počinio na području BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track