(VIDEO) VELIKI PREOKRET GRKA: Spanulis utišao Zagreb i poslao Hrvate na Srbiju
Foto: AP

Triler na Evrobasketu

(VIDEO) VELIKI PREOKRET GRKA: Spanulis utišao Zagreb i poslao Hrvate na Srbiju

EP Košarka -
Ukoliko "orlovi" budu prvi u Grupi B, a "vatreni" drugi u Grupi C, srešće se u projektovanom četvrtfinalu

Reprezentacija Grčke pobedila je Hrvatsku u derbiju drugog kola Grupe C Evrobasketa.

U meču odigranom u Zagrebu, posle preokreta i dramatičnog finiša, Hrvatska - Grčka 70:72 (18:13, 15:15, 24:23, 13:21).

Krunoslav Simon je u poslednjim sekundama pogodio jedno slobodno bacanje, a namerno promašio drugo, lopta se odbila do njega, imao je šut za produžetak, ali nije pogodio. Pobeda je pripala Grčkoj, koja je celu utakmicu jurila prednost "vatrenih", koja je tokom treće četvrtine bila čak i dvocifrena, a u poslednjoj deonici napravila veliki preokret.

Najzaslužniji za trijumf Grka bio je Vasilis Spanulis sa 16 poena, šest asistencija i četiri skoka, a najveću pomoć imao je u Jorgosu Printezisu (13p, 4sk), Kostasu Kufosu (11p, 9sk) i Janisu Burusisu (10p, 5as, 4sk).

Kod domaćina najbolji je bio Krunoslav Simon sa 18 poena i pet skokova, dok je Roko Leni Ukić dodao 14 poena, uz četiri asistencije, a Dario Šarić 11 poena, uz šest skokova. Hrvati su igrali bez svog najboljeg strelca, povređenog Bogdana Bogdanovića.

Sada je u Grupi C Grčka usamljena na vrhu (2-0), polovičan učinak imaju Hrvatska, Slovenija, Makedonija i Holandija, dok je samo Gruzija bez pobede. Za očekivati je da Grčka takmičenje završi na prvom mestu, a Hrvatska na drugom, jer, realno, nemaju ozbiljnu konkurenciju. Ukoliko Srbija bude najbolja u Grupi B, u projektovanom četvrtfinalu sastaće se upravo sa "vatrenima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track