MOKA SLAVNIĆ HRVATIMA: Nemate muda, niti kurvine sinove!
Foto: Dado Đilas

Objasnio šta nedostaje Vatrenima

MOKA SLAVNIĆ HRVATIMA: Nemate muda, niti kurvine sinove!

EP Košarka -
Znate ko je bio kurvin sin? Dražen. A takav je nama Teodosić, koji je svoj karakter posle preneo i na ostale saigrače, objasnio je srpski stručnjak

Zoran Moka Slavnić, član zlatne generacije jugoslovenske reprezentacije iz sedamdesetih godina, pomno prati dešavanja na Evropskom prvenstvu u košarci.

Slavnić je u autorskom tekstu za hrvatski Indeks objasnio zašto Srbija godinama postiže vrhunske rezultate, za razliku od Hrvatske koja dugo nije osvojila ništa u seniorskoj košarci.

"Što se Hrvatske tiče, imali ste uvek velike igrače, imate i sad super ekipu, ali još od mog pokojnog sina Dražena, nemate vođu. Nemate vođu ni na terenu, ali ni na klupi i zato godinama i nemate nikakve rezultate. Ljudi božji, pa jeste li vi svesni kakve igrače imate, kakve pojedince, koliki je tu koncentrat talenta? No, šta vredi kad nemate muda, ni na parketu, a ni u odelu", poručio je Slavnić.

Uoči prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Španiji mnogi košarkaški stručnjaci govorili su kako Hrvatska ima kvalitetniji tim od Srbije. Međutim, "Orlovi" su na kraju igrali finale.

"I nisu bili daleko od istine. No, šta se na kraju dogodilo? Hrvatska se blamirala protiv Filipina i Senegala, a Srbija je gazila sve do finala. Zbog čega? E pa zato jer vi imate Ukića i brojne ''Ukiće'', koji su mirni, fini i dobri igrači, odlični momci, ali nisu kurvini sinovi, u onom pozitivnom smislu. Nedostaje vam taj bezobrazluk, ta drskost, taj mentalitet, a bez njega nema ni trofeja. Znate ko je bio kurvin sin? Dražen. A takav je nama Teodosić, koji je svoj karakter posle preneo i na ostale saigrače. A na klupi nam sedi Sale Đorđević, još veći kurvin sin i rođeni vođa", poručio je Zoran Slavnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track