SPALETI PRETI KRALJU: Roma će izbaciti Real u 95. minutu
Foto: Reuters

Opasno se naoštrio

SPALETI PRETI KRALJU: Roma će izbaciti Real u 95. minutu

Fudbal -
Italijanski stručnjak vidi svoju „vučicu“ u četvrtfinalu Lige šampiona iako za rivala u dvomeču osmine finala ima bogati madridski tim

Trener fudbalera Rome Lučano Spaleti pred duel svojih fudbalera i Real Madrida u osmini finala Lige šampiona ističe da niko ne treba da bude iznenađen ako se u narednu rundu najjačeg takmičenja plasira tim iz italijanske prestonice. Meč se igra večeras (20.45, RTS 1) na Olimpijskom stadionu u Rimu.- Moja ekipa je na dobrom putu, može da napravi korak napred. Nemojte da se čudite ako i u revanšu odigramo do 95. minuta egal meč s Real Madridom i na kraju prođemo u četvrtfinale. Ovo je Liga šampiona, i tu nema odlučenih utakmica pre nego što se odigraju - poručio je Spaleti navijačima oba tima.Iskusni stručnjak još nije odlučio s kakvim timom i taktikom želi da iznenadi Zinedina Zidana.- Treneri imaju različite taktike, ali je postavljaju na osnovu karakteristika igrača. Oni mogu biti dobri, ali je važnije da bude od njih stvoren dobar tim. Što se mene tiče, imam dve mogućnosti: možemo igrati s brzim napadačima ili s fizički snažnim igračima. Razmišljaću o tome i doneću odluku pred meč.

Spremaju odgovor... Fudbaleri Reala
Spremaju odgovor... Fudbaleri Reala

Olimpijski stadion biće ispunjen do poslednjeg mesta. Već po dolasku u Rim gostima je dato do znanja šta mogu da očekuju na utakmice. Španci su, naime, bili iznenađeni što je na terminalu 1 bilo svega pedesetak tinejdžera koji su čekali igrače „kraljevskog kluba“, naviknute da im svuda dobrodošlicu poželi hiljade fanova. Očigledno je da Rimljani nisu naročito impresionirani Kristijanom Ronaldom i njegovim saigračima.U drugom meču današnjeg programa Lige šampiona sastaće se Benfika i Zenit. Portugalci najavljuju i novajlije u timu. Pre svih, za klub iz Lisabona baš večeras bi trebalo da debituje Luka Jović, dojučerašnji napadač Crvene zvezde. Kao što je poznato, u taboru Benfike ove sezone igraju trojica Srba, a mesto u timu trebalo bi da zauzme i Ljubomir Fejsa, za razliku od Ivana Šaponjića.

Novi izazov GentaMITROVIĆ: NE PLAŠIMO SE VOLFSBURGATandem srpskih fudbalera Danijel Milićević i Stefan Mitrović u belgijskom Gentu dočekaće na svom terenu favorizovani Volfsburg.- Nema velike razlike u kvalitetu između nas i njih i ne vidim razlog zbog čega bi se Gent plašio duela s Volfsburgom. Mi smo već u Ligi šampiona dokazali da smo spremni za velika dela - rekao je Mitrović.

Kao klinac na jučerašnji dan MESI STIGAO U BARSELONU PRE 14 GODINA Barselona svoj meč igra 23. februara protiv Arsenala u Londonu. Zbog večerašnjeg gostovanja Hihonu u zaostalom meču Primere, na Nou kampu još ne žele da razmišljaju o Englezima. A glavna priča u katalonskim medijima juče je bila godišnjica dolaska Lea Mesija u Barsu. Bilo je to pre tačno 14 godina.

Varan ne varaROMA JE ZA POŠTOVANJEFrancuz Rafael Varan očekuje težak dvomeč s Romom.- U ovoj fazi takmičenja svaki protivnik zaslužuje poštovanje. Roma je veoma dobra ekipa, pa će protiv njih biti važni i najsitniji detalji koji mogu da odluče pobednika. Potrebno je biti spreman i mentalno i fizički kako bi se neki taktički problemi rivala iskoristili u sopstvenu korist - rekao je mladi štoper Real Madrida.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track