LOLA PO TREĆI PUT U HUMSKOJ: Splavovi su za mene prošlost! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

Promocija

LOLA PO TREĆI PUT U HUMSKOJ: Splavovi su za mene prošlost! (KURIR TV)

Fudbal -

Milan "Lola" Smiljanić (31) treći put u Partizanu!

Smiljanić je na stadionu u Humskoj zvanično predstavljen kao novo pojačanje Partizana.

Partizan je ekspresno pronašao zamenu za Marka Jevtovića, koji je u četvrtak potpisao ugovor sa turskom Konjom. Crno-beli želili su da popune upražnjeno mesto na poziciji zadnjeg veznog, a rešenje su našli u bivšem fudbaleru kluba iz Humske - Loli Smiljaniću.

foto: Starsport©

Novi fudbaler Partizana Milan Smiljanić rekao je danas da je srećan što se treći put vratio medju crno-bele, da je sada mnogo pametniji i ozbiljniji i da se nada da će pomoći ekipi da ispuni visoke ciljeve koji se uvek traže u tom klubu.

"Došao sam u svoj klub treći put, želim da pokažem da sam još spreman da pomognem Partizanu. Doveo sam liniju do savršenstva i spreman sam. Uvek sam bio u službi kluba, emocije su uvek jake kad se vratiš. Neću da gledam početak (poraz od Radnika), znamo prioritete. Imam iskustvo, svestan sam težine posla, u Partizanu su samo najveći ciljevi i što se tiče Evrope, prvenstva i Kupa", rekao je Smiljanić na stadionu Partizana.

On će u Partizanu nositi dres sa brojem 99, a u timu će zameniti Marka Jevtovića, koji je potpisao za tursku Konju. Smiljanić je došao iz izraelskog Hapoel Aškelona, kada mu je istekao ugovor.

"Iznenadio sam se kada me je Iliev pozvao, nisam očekivao da će se to dogoditi, drhtao sam kada sam se javljao na telefon. Ovaj klub je iznad svih nas, taj poziv ne može da se odbije. Rodjen sam ovde, jedino za ovaj klub mogu da pružim i više od svojih mogućnosti. Presrećan sam, o tome mislimo svi, da se jednom vratimo u Partizan. Sreća je neizmerna", naveo je on.

Osim po igri, Smiljanića navijači pamte i po izjavi posle 128. "večitog" derbija 2007. godine posle pobede Partizana od 4:2, da je njegova ekipa "zatvorila 'Marakanu'" i da Zvezda može da osvoji titulu "ako je nije sramota".

"Ta izjava je proizvod mladosti, mi smo tada navikli da ih pobedjujemo. Neću da kažem da sam pogrešio, ali sada imam iskustva, pametniji sam što se toga tiče. Imam istu želju za pobedama u derbijima i to nikada neće prestati. Bio sam mlad, imao sam ludosti, ali nikada nisam radio ništa pogrešno što je moglo da utiče na klub. Bile su neke greške, ali uvek sam bio profesionalac, nikada nisam propustio trening i utakmicu. Sada sam pametniji, iskusniji i ozbiljniji", naveo je on.

Upitan koliko se razlikuje Partizan iz njegovog vremena u klubu i sadašnji, Smiljanić je odgovorio da su od tada samo dvojica ili trojica igrača ostali u klubu i ocenio da igra treba da se gradi prema mladom Danilu Pantiću.

"Partizan uvek traži najbolje, titule, Evropa, a zahteva se i prodaja mladih igrača. Zadovoljan sam kakav tim Partizan sada ima, ne treba da se gleda početak, izašlo se iz priprema, sve treba da dodje na svoje mesto. Pantić ove godine treba da bude nosilac Partizana. To je naše dete, ponikao je kod nas. Na nama iskusnijima je da mu pomognemo da se pokaže kao vodja na terenu. Mislim da je on trenutno najbolji igrač Partizana i da oko njega treba da se napravi kostur", naveo je on.

Smiljanić je u dva navrata nosio dres Partizana. Od 1992. do 2005. igrao je za mlađe kategorije Partizana, a sa 17 godina prekomandovan je u prvi tim. U tom periodu sarađivao je sa sadašnjim trenerom Miroslavom Đukićem, koji je bio besan na tadašnju upravu kluba, jer je u leto 2007. godine prodala Smiljanića Espanjolu.

foto: Starsport©

"Imali smo dva odlična rezultata i drago mi je da ću opet sarađivati sa njim jer ga dobro poznajem i znam šta očekuje. On zna da sam pošten čovek i šta god mi traži to će i dobiti u taktici, prija mi što ću opet sarađivati sa njim", rekao je Lola.

Smiljanić je ranije bio poznat po burnom noćnom životu. Tvrdi da su splavovi za njega prošlost.

"To je za mene prošlost nije tako kao što je predstavljeno, bio sam mlad, imao svoje ludosti i radio nešto pogrešno što je moglo da utiče na klub i nikada nisam propustio ni jednu utakmicu zbog tih stvari, ali sada sa tim neće biti problema iskusniji sam i zreliji."

foto: Starsport©

Nakon Partizana Smiljanić je igrao za Espanjol, a jedno vreme proveo je u Sportingu iz Hihona na pozajmici. Ipak, 2010. odlučio je da se vrati u Partizan, takođe, na pozajmicu, da bi posle njenog isteka opet potisao za crno-bele. U Humskoj je ostao do 2013. Posle drugog boravka u Partizanu igrao je za Genčlerbirligi, Makabi Netanju, Pert Glori i Hapoel Aškelon.

Iliev: Dolazak Smiljanića je logičan potez

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da je povratak fudbalera Milana Smiljanića logičan potez i najavio da će, ako ekipa ove sezone ne osvoji titulu, napustiti klub.

"Lola je treći put sa nama, prethodna dva puta su bila izuetno uspešna, nadamo se da će i ovog puta tako biti. On je dobro poznat, a mi smo brzo reagovali u trenutku kada smo ostali bez Marka Jevtovića. Posle jučerašnjeg poraza u prvenstvu, i to je jedan od razloga što je Smiljanić sa nama, da bude tu kada ekipi ne ide, da bude produžena ruka treneru na terenu i u svlačionici. Ima dovoljno iskustva da se nosi sa zahtevima u Partizanu. On je logičan izbor i mnogo toga će nam doneti", rekao je Iliev.

"On je tu da nam donese sigurnost, da bude pravi osigurač ispred odbrane i onaj koji će pogotovo u jačim utakmicama, znati kako da vodi ekipu. Ja sam 2010. i 2011. igrao sa njim, kada smo igrali Ligu šampiona i osvojili duplu krunu, i u svim utakmicama koje su bile taktički zahtevne on je izneo mnogo. On je igrač od poverenja i igrač koji će, kada gori, moći da donese mnogo", naveo je Iliev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track