SRBIN ZATRAŽIO VEĆU PLATU ZA SERGEJA: Lotito oladio Kežmana, Lacio zadržao Milinković-Savića (VIDEO)
Foto: Reuters

priča se nastavlja

SRBIN ZATRAŽIO VEĆU PLATU ZA SERGEJA: Lotito oladio Kežmana, Lacio zadržao Milinković-Savića (VIDEO)

Fudbal -

Navijači Lacija su konačno odahnuli u smiraj radne nedelje. Najvljivani transfer Sergeja Milinković-Savića u Milan nije ostvaren, tako da su nebo-plavi dobili najveće pojačanje, a "rosoneri" su sačuvali preko sto miliona evra pripremljenih da obeštete rimski klub.

Ipak, neće Lacio izaći sasvim neokrnjen iz posla oko SMS. Prema pisanju italijanske štampe Mateja Kežman se pred predsednika kluba Klaudija Lotita pojavio sa zahtevom za produženje ugovora, po kojem će njegovom klijnetu biti povećana plata. Koliko više, sada se još samo nagađa.

Roma tvrdi da ove sezone ima velike ambicije, a da li može da ih isprati kvalitetom videćemo na gostovanju Torinu, gde je dvojka 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Torino - Roma.

Jedan izvor tvrdi da je Lotito sa 1,7 miliona evra povećao na tri miliona po sezoni, ali je nekadašnji napadač Partizana zatražio značajno veće pojačanje po kojem bi SMS postao najplaćeniji igrač u novijoj istoriji Lacija.

foto: Saša Pavlić Koki

Računanje nove ere u klubu počelo je abdikacijom milionera Serđa Kranjotija i dolaskom aktuelnog predsednika sa kojim je došla štednja i značajno manji ugovori igračima. Stoga ne čudi što Italijani pišu da je Lotito glatko odbio Kežmanov predlog za novi ugovor i veću platu.

Pored novca, novi ugovor sadržaće i klauzulu o otkupu. Dosad se spekulisalo da Lotito neće dozvoliti odlazak za manje od 150 miliona evra, što je Kežmanu ovog leta sigurno predstavljao ogroman teret u pregovorima sa potencijalnim poslodavcima Milinković-Savića.

Smanjeni apetiti prvog čoveka Lacija širom bi otvorili kapiju Srbinom odlasku u drugi klub, a prethodnih nedelja to su mogli biti Real Madrid, Čelsi, Juventus ili Milan.

Inzagi: Dobili smo najveće pojačanje

Najsrećniji raspletom prelaznog roka bio je trener Lacija Simone Inzagi. - Bilo je ponuda za Sergeja, ali sada više nije bitno! Sergej ostaje, veoma sam srećan zbog toga, za nas je to najveće pojačanje. Razgovarali smo kada se vratio sa odmora i iz svega sam zaključio da nastavlja veoma motivisan da radi sa starim saigračima - rekao je trener Lacija Simone Inzagi.

Ipak, ni SMS nije pomogao Laciju da izbegne poraz na startu nove sezone, jer ga je Napoli savladao u Rimu posle preokreta - 2:1.

Lična karta Sergej Milinković-Savić *27. februar 1995. godine, Ljeida (Španija) *Za 18 miliona prešau Lacio iz Genka 6. avgusta 2015. godine *94 utakmice za Lacio u Seriji A, 17 golova

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track