EUFORIJA ISPRED MARAKANE: Zvezdaši čekali na karte celu noć! Sve rasprodato za tri sata! (KURIR TV)
Foto: Crvena zvezda

ludilo

EUFORIJA ISPRED MARAKANE: Zvezdaši čekali na karte celu noć! Sve rasprodato za tri sata! (KURIR TV)

Fudbal -

Kilometarski redovi na Marakani, nezapamćeni interesovanje za karte i utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona

I tri Marakane ne bi bile dovoljne! Nezapamćeno interesovanje vlada za kupovinu karata za mečeve Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Navijači crveno-belih iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije jutros su opseli blagajne stadiona "Rajko Mitić" u ranim jutarnjim časovima, iako se biletarnica otvarala u 10.00 sati. Tačno u 10.01 prolomio se veliki aplauz, kada je i počela prodaja karata.

Prava "ljudska zmija" oformila se ujutro i protezala se niz ulicu Ljutice Bogdana, sve ka Autokomandi. Nema sumnje da će stadion bit dupke ispunjen na utakmicama protiv Napolija, PSŽ i Liverpula. Prethodnih dana klub je prodao 30.000 kompleta karata, a u prodaji je ostalo nešto manje od 20.000 paketa.

Kako je saopšteno iz Zvezde, danas u 10 časova počela je prodaja ulaznica za duele sa Napolijem, Pari Sen Žermenom i Liverpulom, a paketi su rasprodati za manje od tri sata.

Dok su čekali u redu navijači Crvene zvezde su pevali pesme svom klubu i tako skraćivali vreme.

foto: Kurir sport

Filip i Aleksa iz Kragujevca nisu skidali osmeh posle kupovine karata. - Došli smo rano iz Kragujevca. Bili smo skoro četiri sata u redu i srećni smo što smo uzeli karte. Ovo je velika stvar za nas. Ovo je nestvarno i jedva čekamo da počnu utakmice - poručili su momci iz Kragujevca.

U redu je bilo i devojaka kojima je Crvena zvezda na srcu, takav je slučaj i sa Andrijanom iz Rakovice. - Došla sam rano ujutro sa bratom. Celog života ovo čekamo i baš mi je drago što moja Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Na tribini sam na svakoj utakmici i to je stvar našeg kućnog vaspitanja. Dok smo čekali u redu stekli smo i neke nove prijatelje, što je lepa stvar za sve nas zvezdaše! - rekla je ona.

Miloš iz Dobanovaca takođe je poranio da bi ugrabio karte: - Mislio sam da ću dugo da čekam, ali red je išao brže nego što sam očekivao. Čekanje mi nije teško palo. Uzeo sam karte za južnu tribinu, jer hoću da gledam utakmice, najviše zbog rivala koji nam dolaze u goste. To je jedini razlog zašto nisam kupio karte za "Sever".

Ranijih sezona stvarali su se redovi za karte ispred Marakane, ali ovakvo interesovanje i euforiju poslednji put su vi|eni 2007. godine. Naime, tada je Crvena zvezda u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona igrala revanš utakmicu protiv Glazgov Rendžersa, a tražila se karta više.

Kurir podseća na legendarnu izjavu tadašnjeg generalnog sekretara Nebojše Lekovića datu našem novinaru: - Da imam tri Marakane, i one bi bile nedovoljne. Sve bih mogao bih da ih napunim, koliko je interesovanje. Više od 150.000 ljudi poslalo je zahteve za trebovanje karata!

Izmena domaćinstva

Zvezda opet igra u Bariju?!

Klub Napoli podneo je zahtev UEFA da utakmice u Ligi šampiona kao domaćin igra u Bariju. Predsednik kluba Aurelio De Laurentis potvrdio je da Napoli želi da "premesti" domaćinstvo iz Napulja i na stadionu Sveti Nikola u Bariju dočeka Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu zbog spora sa gradskim vlastima. - Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam "dosta je bilo", ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže - rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport. Crvena zvezda je pre 27 godina postala prvak Evrope pobedom nad Marseljom, baš u Bariju.

Cene paketa

Sever i jug 7.500 dinara Istok 15.000 dinara Zapad bočno 15.000 dinara Zapad centar 18.000 dinara

Raspored utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona

18. septembar C. zvezda - Napoli 21.00 3. oktobar PSŽ - C. zvezda 18.55 24. oktobar Liverpul - C. zvezda 21.00 6. novembar C. zvezda - Liverpul 18.55 28. novembar Napoli - C. zvezda 21.00 11. decembar C. zvezda - PSŽ 21.00

Kurir sport/A. Radonić

Foto: Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track