OBEĆAO JE MAJCI DA ĆE PORODICI OBEZBEDITI HRANU I KROV NAD GLAVOM! Ime je dobio po mišu iz crtaća, imao je surovo detinjstvo, prodavao je voće da preživi, a Mesiju je svakog dana plaćao po 50 evra!
Foto: Reuters

životna priča sjajnog fudbalera Evertona

OBEĆAO JE MAJCI DA ĆE PORODICI OBEZBEDITI HRANU I KROV NAD GLAVOM! Ime je dobio po mišu iz crtaća, imao je surovo detinjstvo, prodavao je voće da preživi, a Mesiju je svakog dana plaćao po 50 evra!

Fudbal -

Kolumbijski fudbaler Džeri Mina trenutno je jedan od najboljih defanzivaca u Premijer ligi i uživa u blagodetima luksuznog života, međutim, nije uvek sve bilo tako sjajno, iza njega je teška priča, koja do sada nije bila poznata fudbalskoj javnosti.

Mina je za britanski "Dejli mejl" otkrio svoju životnu priču.

Ime je dobio po mišu Džeriju iz kultnog crtaća "Tom i Džeri".

Sa 14 godina je živeo u Guančeneu sa roditeljima i mlađim bratom u jednoj maloj sobici. Njegov otac, inače bivši golman, nije mogao da pronađe posao, porodica je jedva sastavljala kraj s krajem. Prodavali su voće da bi preživeli. Džeri je prevozio voće biciklom i zarađivao je oko 6000 pesosa dnevno, što je oko dva evra.

foto: Reuters

Tada je shvatio da ne želi da živi u nemaštini, pa je majci obećao:

"Slušaj, mama. Jednog dana ću nam napraviti kuću i osigurati nam krov nad glavom. Imaćemo šta da jedemo",rekao je Mina svojima, a oni verovatno nisu mogli ni da zamisle da će uspeti.

Njegova majka je posle tih reči zaplakala, a Džeri je krenuo u misiju obezbeđivanja egzistencije svojoj porodici.

"Bio je to težak period za mene i moju porodicu. Od tokg dana svaku utakmicu igrao sam sa velikim motivom. Govorio sam sebi da ću pobediti i obezbediti svojoj majci večeru", pričao je Mina.

Od spomenutih 6000 pesosa 4000 je davao majci, 1000 bratu da skupi za loptu, a sebi je ostavljao samo 1000 kako bi kupio vode nakon treninga.

"Bio sam srećan s tim, ispunjavalo me to što se žrtvujem za roditelje, jer oni su puno učinili za mene".

Na treninge nije imao ko da ga vozi, a nije imao dovoljno za autobus, pa je stopirao, a ponekad i uskakao u kamione krišom.

"Popeo bi se, sakrio i držao da ne padnem. Dešavalo se da se okliznem i padnem u vožni. Da je mama znala nikada me ne bi pustila na trening."

Njegov talenat za fudbal nije promakao ljudima iz Santa Fea koji su ga doveli, a ubrzo je stigao do brazilskog Palmeirasa, tada je stigla i zarada. Dolaskom u Barselonu postao je prvi Kolumbijac u dresu katalonskog kluba. Pike ga je uvek hvalio, ali to nije bilo dovoljno čelnicima kluba koji su ga letos prodali.

Nakon sjajno odigranog Mundijala otišao je u Everton za 30 miliona evra i tamo se sjajno snašao.

foto: Reuters

Mesiju plaćao po 50 evra

Džeri Mina je u jednom intervjuu otkrio kako su mu Mesi, Suarez i Inijesta svakog dana uzimali po 50 evra.

Kad sam stigao u Barsu atmosfera je bila fantastična. Počeo sam da se kladim sa njima trojicom ko bolje izvodi slobodnjake samo zato što sam želeo da ih gledam. Svakog dana su mi uzimali po 50 evra. Plaćao sam im i smejao se. Oni su, u stvari, takva čudovišta od igrača da su pogađali tačno ono što su hteli. Fantastični su ljudi, a mađioničari na terenu - istakao je Mina.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track