AJMO, LJUDI, BUDITE KAO MILIVOJE! Proslavljeni fudbaler Partizana svima dao LEKCIJU IZ HUMANOSTI!
Foto: Starsport©

CAR

AJMO, LJUDI, BUDITE KAO MILIVOJE! Proslavljeni fudbaler Partizana svima dao LEKCIJU IZ HUMANOSTI!

Fudbal -

U srcima navijača crno-belih ostao je zbog gola kojim je odveo Partizan u Ligu šampiona, a pre nekoliko dana pokazao je koliko je veliki čovek i svima dao lekciju iz humanosti.

Nema tog navijača Partizana kome ne zaigra srce i kome se ne pojavi osmeh na licu kada se pomene Milivoje Ćirković.

Bio je odličan fudbaler reprezentativnog kalibra, a mi možemo da potvrdimo da je još bolji čovek!

Nekadašnji hitronogi desni bek, koji je ušao u istoriju Partizana golom iz penala u Njukaslu za prvi plasman crno-belih u Ligu šampiona, po ko zna koji put pokazao se kao veliki humanista. Kada je spazio vest da našoj koleginici, novinarki Espresa Nataliji Atanacković, treba krv zbog hitne operacije, iako je bio van grada, dojurio je do Zavoda za transfuziju.

- Nije to ništa, ljudi daju mnogo više kada je nekome potrebna pomoć - skromno kaže Milivoje Ćirković (41), pa čak i kaže da ne želi da se o njegovom humanom postupku priča i piše.

Ipak, ubedili smo ga da nam kaže neku rečenicu, ne da bi se promovisao, nego zato što bi ovaj njegov gest mogao da poslužio ka primer.

- Često dajem krv, ali zaista ne mislim da sam uradio nešto epohalno - poručio je veliki fudbaler i veliki čovek Milivoje.

Karijeru je gradio noseći crno-beli dres od 1999. do 2010, kada je i okačio kopačke o klin.

Za reprezentaciju je nastupao u periodu od 2000. do 2005. Još svim navijačima Partizana odzvanjaju reči televizijskog komentatora koje su prethodile golu u Njukaslu: "Ajmo, Milivojeeee"...

Pa ljudi, ajmo! Budite kao Milivoje.

Šest pobeda nad Sasuolom vezao je Juventus, sedma bi bila dovoljna za kvotu 1,55. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Sasuolo – Juventus:

Rade Jakšić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track