ŠĆEKIĆ SPASAO PARTIZAN OD BRUKE: Crno-beli posle preokreta savladali Napredak na JNA! (VIDEO)
Foto: Starsport©

superliga

ŠĆEKIĆ SPASAO PARTIZAN OD BRUKE: Crno-beli posle preokreta savladali Napredak na JNA! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su sa 2:1 (0:1) ekipu Napretka iz Kruševca u okviru 5. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Andrej Ilić je doneo prednost ''Čarapanima'' u 20. minutu meča, dok je Pantić u 64. poravnao rezultat. Potpuni preokret doneo je Šćekić u trećem minutu nadoknade.

Gledali smo dva različita poluvremena u Humskoj. Gosti su dominirali u prvom delu igre, uspeli da dođu do vođstva i čak pogode stativu za potencijalnu dvostruku prednost, a Partizan je promašivao sve što je moglo da se promaši.

U nastavku, kako to obično biva, kada se ne iskoriste svoje prilike druga ekipa postigne gol.

Napadao je Partizan svim silama, Rikardo je promašio sve živo, ali Pantić i Šćekić nisu.

Crnogosrki reprezentativac je u trećem minutu nadoknade pogodio gol za tri boda. Lopta doduše nije pogodila mrežu, ali sudija je pokazao na centar. Posle gužve Šćekić se najbolje snašao, zakačio loptu, Petrović je izvukao, ali deluje da je lopta za par milimetara prešla liniju, dovoljno da se pokaže na centar.

Posle ove pobede Partizan je ostao u igri za Evropu, ali opet sa bodom manje od Čukaričkog koji je treći na tabeli. Mladost, koja je mesto ispod Partizana, posle poraza na Marakani ima čak četiri boda manje od crno-belih.

TOK MEČA:

93. minut - GOOOOOOL! Šćekić!

90. minut - Danilo Pantić je imao priliku iz prekida, ali je šutnuo daleko preko gola.

82. minut - Žuti karton za Nikolu Petrovića zbog odugovlačenja.

foto: Starsport

80. minut - Novi promašaj Rikarda. Pokušao je glavom, sam ispred Petrovića, ali ponovo je golman gosiju izašao kao pobednik.

79. minut - Iz igre izlazi Ivanović, na teren ulazi Miloš Zukanović.

77. minut - Partizan pritiska Kruševljane, težište igre je na delu terena gde su gosti.

66. minut - Pokušao je Rikardo glavom posle prekida, ali bez uspeha.

foto: Starsport

64. minut - 1:1 - GOOOOOOL! Pantić donosi egal!

59. minut - U igru je ušao kapiten Saša Ilić.

55. minut - Posle igranja rukom odbrambenog igrača Kruševljana na ivici šesnaesterca, sudija je pokazao na prekid igre. Pokušao je Tošić, ali je Petrović ponovo bio na visi zadatka i sačuvao mrežu.

52. minut - Spektakularna bakljada Grobara sa južne tribine.

foto: Starsport

46. minut - Počeo je drugi deo igre! U igru je ušao Zoran Tošić umesto Đorđa Ivanovića.

Zavrešn je prvi deo igre!

45. minut - Nestvaran promašaj više fudbalera Partizana. Odbranio je Petrović, odbila se lopta ispred njega, najpre je pokušao Rikardo na nebranjen gol ali nije lepo zahvatio, a onda i Šćekić koji je promašio prazan gol. Neverovatno je šta su promašili crno-beli!

44. minut - Ponovo je pokušao Pantić posle jedne mini akcije, ali je Petrović bio uspešniji. Odbranio je golman Napretka, lopta se odbila ispred njega, najbliži je bio Nikolić, ali nije uspeo da reaguje na pravi način.

43. minut - Prilika za Partizan. Pokušao je centaršutem Danilo Pantić da pronađe nekoga, ali lopta je nezgodno išla do gola i prošla par milimetara od leve stative Petrovića.

38. minut - STATIVA za Napredak! Pokušao je glavom Rušević posle centaršuta Alivodića, ali je stativa spasila Stojkovića. Rušević je imao priliku samo par sekundi nakon što je ušao u igru!

foto: Starsport©

36. minut - Rušević ulazi u igru umesto strelca Andreja Ilića koji je zbog povrede bio primoran da napusti teren.

32. minut - Novi pokušaj Rikarda sa nekih 20 meatra, ali siguran je golman gostiju.

foto: Starsport©

20. minut - GOOOOL! Andrej ilić ŠOKIRAO crno-bele! Posle centaršuta Aksentijević, Alivodić je probao glavom, odbranio je Stojković ali nedovoljno dobro. Lopta se odbila do Alekse Ilića kome nije bilo teško da pogodi prazan gol Partizana. Nastao je muk na JNA.

13. minut - Prvi šut na gol gostiju. Pokušao je Rikardo posle kornera, ali bez uspeha.

11. minut - Za sada bez nekih značajnih prilika na meču.

foto: Starsport©

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Partizan: Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Ivanović, Pantić – Nikolić, Rikardo.

Napredak: Ni. Petrović, Aksentijević, Marinković, Obradović, Ne. Petrović, Ostojić, Deak, Đorić, Alivodić, Ivanović, Ilić.

Crno-beli jure bodove kako bi na tabeli prestigli ekipu Čukaričkog koji je na trećoj pozicji koje sigurno vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope-.

Ekipa sa Banovog brda ima bod više od Partizana i danas u istom terminu dočekuju ekipu Proletera koja je bez ambicija u ovom duelu.

Treće mesto na tabeli sigurno vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok postoji i mogućnost da se i sa četvrtog ide u isto takmičenje, ali sve zavisi od rezultata u Kupu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track