IGRAČI SU IZDALI KRSTAJIĆA Milan Živadinović o bivšem selektoru: Mladen je naseo na foru! Ispao je naivan
Foto: Filip Plavčić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

IGRAČI SU IZDALI KRSTAJIĆA Milan Živadinović o bivšem selektoru: Mladen je naseo na foru! Ispao je naivan

Fudbal -

Nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije Milan Živadinović tvrdi da bi FS Srbije što pre trebalo da formira stručnu komisiju koja bi izabrala novog trenera nacionalnog tima, posle smene Mladena Krstajića.

Popularni Živa nikada nije pričao u floskulama, a njegove opservacije uvek su bile direktne.

Tako je i ovaj put analizirao smenu Krstajića i buduće korake čelnika FSS.

- Sve to sa Krstajićem je neozbiljno, kao što je neozbiljan i fudbal u našoj zemlji. Ubačeni su raznorazni tipusi koji imaju za cilj da šire primitivizam, intrigu i zavist. Ovo što se desilo s Krstajićem je najbolji primer kako ne treba da se radi. Setite se kako je bilo s Muslinom. Istu sudbinu je doživeo i Krstajić - rekao je za Kurir Milan Živadinović i dodao:

- Šta, kao nije se znalo da ova reprezentacija, bez reda, rada i discipline, neće dobiti pet komada od Ukrajine. Što nisu odmah smenili Krstajića, već ga smenjuju posle pobede od 4:1! Trebalo je da ga ostave do kraja. Kao sad će novi selektor nešto da odradi kvalitetno. Nema od toga ništa.

bivši selektor mladen krstajić
bivši selektor mladen krstajićfoto: Dado Đilas

Milan Živadinović smatra da je sam izbor Mladena Krstajića za mesto selektora bio velika greška. - Krstajić prvo nije ni smeo da bude tu gde je bio! Odnosno, nije smeo da prihvati to mesto. Bio je dobar igrač, ali nema iskustva kao trener. Izdali su ga oni koji su mu najviše obećavali podršku. A to su igrači! Naseo je na foru. Mislio je da tu ima fer igre i korektnosti. Ali se prevario.

Sledeća utakmica reprezentacije Srbije je protiv Portugala 7. septembra u Beogradu, a do tada treba izabrati novog selektora. - Koga će sad izabrati, to niko ne zna! Pa ni oni! Nama je sada potrebna komisija, kao u vreme Miljana Miljanića. Da se odrede parametri na osnovu kojih neko može da bude selektor reprezentacije. Kakav profil ličnosti tražimo, kakve je uspehe imao, gde je radio, koliko treba da ima godina... Komisiju bi činili bivši selektori, a ne ovo što sada imamo, hoće Pera, neće Mika... Opet će da uvale nekog ko nema nijedan dan prakse.

250 miliona evra vredne igrače imao je Krstajić na raspolaganju 1,8 golova davala je Krletova Srbija po meču 1,2 golova po meču primao je tim s njim na čelu

Neka javno obeća Neće valjda novi selektor da skuplja jagode Popularni Živa smatra da budući prvi trener reprezentacije treba da izađe pred narod i javno kaže šta od njega može da se očekuje. - Novi selektor mora javno da da obećanje da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo! A šta drugo? Neće sigurno obećati da će poskupeti jagode na pijaci. Pa ako prvu sledeću izgubi, kaže: "Hvala lepo,zdravo, đaci" - jasan je Živadinović.

Svi se kriju iza selektora A kad će neko od čelnika da odgovara? Živadinović je izneo još jedno zapažanje. - Hajde da vidimo kad će neko od funkcionera da da ostavku kad nema uspeha. Sve se svodi na selektora. Gde to ima? Kad nema rezultata, moraju da idu svi komplet. Došlo je vreme da se sve novo izabere. I tu država mora da pomogne, čak i ministar sporta. To je moje mišljenje, možda grešim.

kurir.rs / kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track