POSTAO JE NAJSKUPLJI SRBIN IKADA, A PRE ČETIRI GODINE NIJE BIO NA SPISKU ZA NOVI ZELAND! Luka Jović nije bio sa Orlićima kada smo postali prvaci sveta, a razlog za to je NEVEROVATNO BIZARAN!
Foto: EPA

HIT!

POSTAO JE NAJSKUPLJI SRBIN IKADA, A PRE ČETIRI GODINE NIJE BIO NA SPISKU ZA NOVI ZELAND! Luka Jović nije bio sa Orlićima kada smo postali prvaci sveta, a razlog za to je NEVEROVATNO BIZARAN!

Fudbal -

Mladi fudbaleri Srbije su na današnji dan pre četiri godine postali prvaci sveta, tako što su u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina savladali reprezentaciju Brazila u produžecima 2:1, nakon što je u regularnom delu meča bilo 1:1.

Heroj trijumfa Srbije je Nemanja Maksimović koji je u 118. minutu postigao pogodak za pobedu i tako krunisao najuspešniju generaciju srpskog fudbala! U istom minutu kada je pao onaj autogol Mađara u osmini finala, u istom trenutku je i momak koji je dao odlučujući penal protiv SAD u četvrtfinalu, matirao brazilskog golmana i doneo nam radost kakvu ova zemlja i ovaj narod odavno nisu osetili.

Verovali ili ne, na tom prvenstvu nije bio Luka Jović, tada jedan od najtalentovanijih fudbalera te generacije. Razlog za to je bio veoma bizaran.

Ne treba zaboraviti činjenicu da Jović nije bio uopšte spisku putnika za Novi Zeland, ali je postojala mogućnost da ga selektor Paunović naknadno pozove, međutim...

Kako je pre četiri godine u jednom intervjuu Zvezdan Terzić opisao, Jović nije išao na prvenstvo, jer mu je ljubav bila na prvom mestu! Danas, Luka sa Anđelom Manitašević uživa u dugogodišnjoj vezi, a od pre nekoliko meseci ostvarili su se u ulozi roditelja.

??

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on

Priliku su dobili Ivan Šaponjić i Staniša Mandić, koji nisu napravili neke značajnije karijere danas, a evo gde je Jović stigao.

- Bilo je priče Terza ne da Joviću i Ristiću da idu na SP. Oni nisu hteli da idu! Ristić je imao ozbiljan problem sa krajnicima i molio je da ostane da operiše jer je rekao da neće igrati. Luka isto tako. Ja sam obavio razgovor sa Veljkom Paunovićem. On mi je rekao: "Terza u ovom momentu mi nisu prioritet da igraju. Vodio bi ih ali neće igrati".

foto: Starsport©

- Paunović je već imao gotov tim. Znači neću da mi idu tamo mesec dana, a da ne igraju. Pritom, Ristić mora na operaciju, a Luka se zaljubio i neće da ide - objasnio je Terzić i dodao da je Zvezdi u interesu da joj igrači budu u reprezentaciji.

Podsetimo, Luka je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Real Madridom težak 60 miliona evra i tako postao najskupljiji Srbin u istoriji fudbala.

foto: EPA

Tokom karijere Jović je nosio dres Zvezde, Benfike, Ajntrahta iz Frankfurta, a od sledeće sezone boriće se za prvu postavu ''kraljevskog'' kluba.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track