TROJKA ZVEZDE PROTIV BRAĆE IZ PIREJA: Srpski šampion u finišu razbio Olimpijakos! Marinovi korneri za veliko slavlje na Marakani (KURIR TV)
Foto: Starsport©

LIGA ŠAMPIONA

TROJKA ZVEZDE PROTIV BRAĆE IZ PIREJA: Srpski šampion u finišu razbio Olimpijakos! Marinovi korneri za veliko slavlje na Marakani (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos posle preokreta u meču drugog kola Grupe B Lige šampiona - 3:1 (0:1).

Srpski prvak je zabeležio prvu pobedu ove sezone u elitnom takmičenju i sada zauzima drugo mesto na tabeli sa tri boda. Ispred je samo Bajern (šest bodova), dok u leđa Zvezdi gledaju Totenhem i Olimpijakos sa po jednim bodom.

Kako se i očekivalo, "Marakana" je večeras bila poprište crveno-belog spektakla! Navijači su bratski navijali, ali na terenu nije bilo ničeg bratskog. Rivali su se žestoko borili za pobedu.

Na poluvremenu su gosti imali prednost, ali su crveno-beli u nastavku dodali gas i u finišu razbili Olimpijakos.

Izabranicima trenera Vladana Milojevića posao je bio olakšan od 58. minuta kada je zbog drugog žutog kartona isključen Benzija.

Crveno-beli su od starta imali veći posed lopte, ali je prvo poluvreme proteklo u obostrano opreznoj igri. Šansi iz kategorije stoprocentnih nije bilo, ali su gosti do vođstva došli posle greške golmana Borjana.

U 37. minutu Masuras je izveo prekid sa leve strane, a Ruben Semedo gotovo iz "mrtvog ugla" zatresao mrežu, zahvaljujući kiksu Zvezdinog golmana.

Međutim, kada su se akteri meča vratili na teren posle odmora, Zvezda je delovala mnogo bolje.

Izjednačenje je stiglo u 62. minutu, a doneo ga je Vulić samo sedam minuta pošto je ušao u igru. Posle loše reakcije odbrane Olimpijakosa, Vulić je naleteo na odbijenu loptu i zakucao je u mrežu.

Kako je vreme odmicalo, crveno-beli su sve jače jurišali kako bi došli do pobede. To im se u finišu isplatilo. I drugi i treći gol crveno-beli su postigli posle kornera kapitena Marka Marina i oba udarcima glavom!

Prvo je Milunović u 87. minutu zatresao mrežu Olimpijakosa, a trijumf je tri minuta kasnije potvrdio Boaći.

Istina, mora se priznati da je Zvezda imala sreće u 86. minutu, pri rezultatu 1:1, kada je Merija promašio veliku šansu.

U trećem kolu Zvezda gostuje Totenhemu 22. oktobra, kada će Olimpijakos dočekati Bajern.

"Pohvalio bih navijače. Ovo Liga šampiona nije doživela, da dođe strana ekipa i da je ovako dočekaju. U prvom poluvremenu smo bili u grču, ali smo u drugom pokazali karakter. Fantastično smo se borili i pobedili. Drugi smo, ali ima još četiri kola. Idemo Totenhemu pa ćemo da vidimo", rekao je Marin odmah posle meča za TV Arena sport.

1 / 15 Foto: Starsport©

TOK MEČA:

KRAJ 3:1!

90. minut - GOOOLLL! - 3:1 - BOAĆI! Ponovo je Marin izveo korner, ovaj put je Boaći glavom pogodio cilj.

87. minut - GOOOLLL! - 2:1 - MILUNOVIĆ! Marin je izveo korner, a Milunović posle nebeskog skoka glavom poslao loptu u mrežu!

86. minut - Velika šansa za Olimpijakos! Merija je iz neposredne blizine neometan šutirao pored gola!

85. minut - Žestok udarac Kamare, Borjan brani.

84. minut - I Njegoš Petrović se našao u sudijskoj beležnici.

82. minut - Crveno-beli su tražili penal, ali je sudija Bastijen posle konsultacija sa VAR sobom pokazao da nije bilo igranja rukom.

80. minut - Žuti karton za Boaćija.

80. minut - Elabdelaui umesto Masurasa.

76. minut - Pokušaj Boaćija posle centaršuta sa leve strane, glavom je poslao loptu pored gola.

73. minut - Petrović umesto povređenog Kanjasa - poslednja izmena Milojevića.

70. minut - Šut Kanjasa iz daljine, Hose Sa siguran.

ZVANIČAN PODATAK: Na tribinama je 43.280 gledalaca!

62. minut - GOOOLLL! - 1:1 - VULIĆ! Samo sedam minuta pošto je ušao u igru, postigao je evropski prvenac! Posle loše reakcije odbrane Olimpijakosa, Vulić je naleteo na odbijenu loptu i zakucao je u mrežu.

61. minut - Izmene na obe strane. Boaći pojačava napad Zvezde umesto Van la Pare, dok kod Olimpijakosa ulazi jedan od najboljih igrača Podense, umesto Lovere.

60. minut - Pritisak Zvezde! Marin je promešao odbranu gostiju, a onda poslao loptu na drugu stranu kaznenog prostora, odakle je Rodić tukao kao iz topa, ali preko gola.

1 / 11 Foto: Starsport©

58. minut - CRVENI KARTON! Olimpijakos je ostao bez Benzije! Posle faula nad Kanjasom, sudija mu je pokazao drugi žuti karton.

57. minut - Velika šansa za Zvezdu! Gobeljić je, posle kombinacije sa Marinom, centrirao sa desnog krila, ali je Van la Para iz povoljne pozicije šutirao preko gola.

55. minut - Milojević vrši prvu izmenu. Vulić je zamenio Jovančića.

53. minut - Šansa za Zvezdu! Marin je izveo "skraćeni korner" sa desne strane, ali je pred golom Olimpijakosa u poslednjem trenutku lopta sklonjena sa noge igraču Zvezde.

52. minut - Prvi korner u drugom poluvremenu, izveli su ga gosti, ali crveno-beli su otklonili opasnost.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

1 / 9 Foto: Starsport©

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1

foto: Printscreen

45. minut - Prvi šut Zvezde u okvir gola. Posle kornera Jovančić je pokušao makazicama, ali je golman Žoze Sa bio siguran.

43. minut - "Požuteo" je Benzija.

37. minut - 0:1 - RUBEN SEMEDO! Velika greška Borjana! Masuras je izveo prekid sa leve strane, a Ruben Semedo gotovo iz "mrtvog ugla" zatresao mrežu, zahvaljujući kiksu Zvezdinog golmana.

36. minut - Van la Para je izgubio loptu, zatim srušio rivala, pa je dobio žuti karton.

30. minut - Prvi udarac domaćina ka golu. Marin je izveo korner, Rodić je pokušao glavom, ali slabo je to učinio.

26. minut - Prvi žuti karton Rodić! Zanimljivo je da je sudija Bastijen upravo Rodića isključio pre dve godine na meču sa Arsenalom u Ligi Evrope, jedini put kada je sudio Zvezdi.

25. minut - Već drugi put fudbaleri Zvezde mame uzdahe svojim navijačima akcijama pred golom Olimpijakosa, ali im je u oba slučaja dosuđen ofsajd.

24. minut - Ponovo preti Gerero i ponovo šalje loptu pored gola.

23. minut - Prva pretnja Olimpijakosa. Gerero je tukao sa više od 20 metara, za malo pored gola.

19. minut - Ulog je veliki, zato i ne čudi što su oba rivala u meč ušla oprezno.

16. minut - Zvezda ima veći posed lopte u uvodu utakmice.

15. minut - Marin je fauliran na ivici kaznenog prostora, kapiten Zvezde je izveo prekid, ali su gosti otklonili opasnost.

11. minut - Prvi opasni napadi Zvezde, na kraju Rodić je centrirao, ali je lopta bila daleko od Tomanea.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije mogao da računa na nedovoljno oporavljenog Milana Pavkova, koga nema ni na klupi. Milojević je napravio dva iznenađenja. Očekivalo se da će u veznom redu ukazati šansu Vuliću, ali je prednost dao Jovančiću, dok napad Zvezde predvodi Tomane, umesto Boaćija.

I trener Olimpijakosa Pedro Martins je iznenadio. Među "najboljih 11" nema najboljeg igrača Valbuene, kao i još dvojice važnih "šrafova", Podensea i Giljermea.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Kanjas, Jovančić - La Para, Marin, Garsija - Tomane.

OLIMPIJAKOS: Hoze Sa - Torosidis, Merija, Ruben Semedo, Cimikas - Bukalakis, Kamara - Masuras, Banzija, Lovera - Gerero.

U isto vreme u drugom meču te grupe u Londonu se sastaju Totenhem i Bajern.

Na startu takmičenja Zvezda je poražena u Minhenu 0:3, dok je Olimpijakos, iako je gubio 0:2, osvojio bod protiv Totenhema u Pireju - 2:2.

Koliko god večerašnjem duelu u Londonu pripadao epitet derbija ne samo Grupe B, već celog drugog kola Lige šampiona, veliku pažnju privlači duel na "Marakani", jer se sastaju "bratski" klubovi - beogradski i pirejski crveno-beli.

I dok navijači dva kluba zajedničkim snagama budu pravili feštu na tribinama, na terenu će se voditi velika borba za bodove.

BLOG UŽIVO:

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

20:33 - Svi uglas: KOSOVO JE SRBIJA!

20:31 - Žurka na "Marakani", navijači Zvezde i Olimpijakosa pevaju zajedno!

20:29 - Ovacije za odbojkaše

Navijači na "Marakani" pozdravili su zlatne odbojkaše! Kovač je sa izabranicima obišao počasni krug. I Grci su im skandirali "Šampioni"!

foto: Printscreen

20:16 - Navijači Olimpijakosa poveli zajedničko navijanje

20:13 - Legendarni Kristijan Karembe, sada je savetnik u Olimpijakosu

foto: Starsport©

20:01 - Navijači pristižu

19:54 - Mušema je stigla!

19:45 - Na tribinama je oko šest, sedam hiljada ljudi

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

19:36 - Zvižduci za sudije

Francuske sudije na čelu sa Benoa Bastijenom izašle su na zagrevanje, a sa tribina su se začuli zvižduci.

19:25 - Milojević: Jedna greška može da odluči

"Igramo protiv renomiranog protivnika. Sve ekipe su u Ligi šampiona jako dobre. Ovo je spektakl. Trudićemo se da damo sve od sebe. Iskusniji smo za godinu dana u Ligi šampiona. Potrebno je da budemo koncentrisani svih 90 minuta jer u ovakvim utakmicama jedna greška ili pad koncentracije može mnogo toga da odluči. Igrali smo sa Bajernom u Minhenu i ne smemo da pravimo, da ne budem grub i kažem početničke greške, ali greške koje na takvom nivou mogu da vas koštaju. Gubljenje koncentracije može mnogo da nas košta", kaže Vladan Milojević.

19:16 - Zvezda bez greške protiv Grka Zvezda ima sjajan učinak protiv rivala iz Grčke, jer je dobila svih pet mečeva, ali poslednji još u sezoni 1991/92 protiv Panatinaikosa. Tada su crveno-beli kao domaćini u Sofiji pobedili 1:0.

19:12 - Pedro Martins: Važna utakmica, ali nije finale

"Veoma dobro su nam poznate navijačke veze dva kluba, ali je za mene najbitnije da bude lepa, visokokvalitetna utakmica. Prijateljstva su prijateljstva, ali smo došli ovde da pobedimo. Ne gledam na ovo kao na neko finale. Važna je utakmica, ali ne može i neće da odredi konačan ishod. Nemamo veliki pritisak. Imali smo dobre rezultate osim u derbijima. Profesionalci poput igrača Olimpijakosa i Crvene zvezde su naučili da žive sa tim. Imamo duel dva velika kluba koji uvek žele da pobede. Ne razmišljamo o negativnom rezultatu, nikad to nismo radili, šta će biti ako izgubimo. Želimo da igramo dobro, da se lepo pokažemo", rekao je trener Olimpijakosa Pedro Martins.

18:59 - I Olimpijakos kroz kvalifikacije do elite Kao i Zvezda, i Olimpijakos je do elite stigao preko kvalifikacija, u kojima nije imao nimalo lak posao, ali ga je sa uspehom završio protiv Plzena (0:0, 4:0), Bašakšehira (1:0, 2:0) i Krasnodara (4:0, 2:1). Pirejski crveno-beli su u prvenstvu startovali sa tri pobede, protiv Asterasa i AEL-a minimalnim rezultatom i Volosom od čak 5:0, posle čega je usledio remi (1:1) u velikom derbiju sa Panatinaikosom. U prošlom kolu upisali su novu "trojku" protiv Lamije (2:0) i zaposeli vrh tabele.

foto: Starsport©

18:53 - Marin igrao za Olimpijakos, a Milojević i Kanjas protiv njega

Marko Marin je jedini igrač Zvezde koji je nosio dres Olimpijakosa, a bilo je to od 2016. do 2018. Trener Vladan Milojević je najveći deo igračke karijere proveo u Grčkoj, noseći dresove PAS Janine (1993/94), Kalamate (1994/95), Apolon Smirnija (1996/97 i 2004), Panatinaikosa (1997–2000), Iraklisa (2000–03) i Akratitosa (2003) i 14 puta izlazio na megdan Olimpijakosu, pri čemu je slavio samo jednu pobedu, uz deset poraza. U decembru 1997. dobio je crveni karton kao učesnik najvećeg grčkog derbija. Milojević je i trenersku karijeru počeo u Grčkoj, a vodeći Panionios uspeo je da savlada Olimpijakos 1:0 u februaru 2017. Među igračima Zvezde koji su već vojevali protiv Olimpijakosa je i Španac Hoze Antonio Kanjas, koji je u Beograd stigao iz PAOK-a.

18:49 - Sudi Francuz Bastijen, Rodić ga dobro pamti

Utakmicu će suditi Francuz Benoa Bastijen, koga beogradski crveno-beli pamte sa meča protiv Arsenala pre dve godine, kada su kao domaćini poraženi 0:1 i kada je crveni karton dobio Aleksandar Rodić.

18:41 - Delije izdale vanredno saopštenje

18:30 - Juniori Zvezde pobedili Olimpijakos! To im je prvi trijumf u Ligi šampiona

NAVIJAČI ZVEZDE I OLIMPIJAKOSA NAPRAVILI SU FEŠTU U CENTRU BEOGRADA!

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track