UŽAS U SRPSKOM FUDBALU: Trener tukao maloletnog protivničkog igrača i slomio mu nos! Dečak imao potres mozga!
Foto: Profimedia

SkANDAL

UŽAS U SRPSKOM FUDBALU: Trener tukao maloletnog protivničkog igrača i slomio mu nos! Dečak imao potres mozga!

Fudbal -

Novi skandal u srpskom fudbalu! Trener je udario protivničkog igrača, koji je pritom maloletan!

Težak incident se dogodio na meču omladinaca Trstenik-PPT i OFK Bor 1919.

Trener Trsteničana Bratislav Jovanović bio je nemilosrdan, pa je 17-godišnjeg Alena D. udario u glavu, a onda i šutnuo.

Alen je zamenjen u 80. minutu, a kada je seo na klupu, kako sam kaže, počeo je da bodri saigrače u nastojanju da sačuvaju vođstvo.

"Vikao sam: 'Bravo moji, bravo“. U tom trenutku su mi igrači protivničkog tima dobacili 'Šta tvoji'. Pričao sam sa drugarom kada sam se odjednom okrenuo i osetio udarac u glavu. Trener njihove ekipe mi je udario pesnicom u lice, nakon čega sam čučnuo, a on me onda šutnuo u rebra", kaže mladi fudbaler.

Alenov otac Tefik D, inače potpredsednik OFK Bor, najavio je privatnu tužbu protiv trenera Jovanovića.

"To nije čovek, nije trener kad je tako mogao da udari dete. To nije normalno. Jedva su ga zaustavili njegovi fudbaleri", nadovezuje se Tefik.

Posle napada Jovanovića na Alena nastao je opšti haos.

"Izbio je haos. I roditelji su trčali da biju našu decu. Stvarno ne razumem, to su omladinci. Utakmica jeste bila prvenstvena, ali 'zaustavna', kad je reč o bodovima ne znači ni nama ni njima", nastavlja Tefik.

I policija je morala da reaguje, a Alen je završio u bolnici, gde mu je zaustavljeno krvarenje iz nosa. Kada mu je ukazana pomoć, u pratnji policije napustio je Trstenik.

"Tamo su konstantovali da mi je slomljena hrskavica. Nos mi je bio skroz otečen. I sada teže dišem. Dok smo se vraćali iz Trstenika osetio sam mučnine, a nakon toga nisam mogao da spavam, glava me je užasno bolela. Onda su mi ovde na snimanju videli da imam i blaži potres mozga", zaključio je Alen.

U izveštaju delegata sa utakmice se navodi da "kada je sudija odsvirao kraj utakmice igrač gostiju Alen D. je prolazio pored trenera domaćih Bratsilava Jovanovića gde je došlo do fizičkog kontakta - trener je udario pomenutog igrača nakon čega se stvorila velika gužva u kojoj su učestvovali svi akteri utakmice u cilju razdvajanja i smirivanja situacije da bi se izbegao veći incident".

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track