VELIKI NE ODLAZE, SA DRUGOG MESTA GLEDAJU NA NAS: Dejan Stanković se emotivnom porukom oprostio od Radomira Antića! FOTO
Foto: Ana Paunković, Nebojša Mandić

kakve reči

VELIKI NE ODLAZE, SA DRUGOG MESTA GLEDAJU NA NAS: Dejan Stanković se emotivnom porukom oprostio od Radomira Antića! FOTO

Fudbal -

Trener Crvene zvezde i rekorder po broju utakmica za fudbalsku reprezentaciju Srbije Dejan Stanković emotivnom se porukom oprostio od nekadašnjeg selektora Radomira Antića.

- Počivaj u miru, dragi moj MISTER! Tajne fudbala i života su uz tebe prestajale to da budu a karijera je zapamtila mnogo divnih momenata! Veliki ne odlaze, samo sada sa drugog mesta gledaju na nas! Zauvek tvoj, kapiten!, napisao je Stanković.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije i trener nekoliko španskih klubova, Radomir Antić, preminuo je u 71. godini.

Antić je od avgusta 2008. do septembra 2010. obavljao dužnooju utakmica t selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Kada je postao selektor rekao je da će reprezentacija igrati u skladu sa našim mentalitetom i da mu je jedan od glavnih ciljeva da publika dolazi na stadion i počne da veruje u naciomalni tim. To je i ostvario. Vodio nacionalni tim na 28 zvaničnih susreta (17 pobeda, 3 remija, 8 poraza). U kvalifikacijama ostvario direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, na kome “orlovi” mimo svih očekivanja nisu prošli u drugi krug.

Na tom takmičenju proaženi smo od Gane 0:1 i Australije 1:2, a savladali smo Nemačku golom Milana Jovanovića (1:0), a Stanković je taj tim predvodio sa kapitenskom trakom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track