DEJO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Nije bilo lako tokom građanskog rata održati prijateljstvo sa Bobanom
Foto: Starsport©

genije orvorio dušu

DEJO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Nije bilo lako tokom građanskog rata održati prijateljstvo sa Bobanom

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević govorio je o odnosu sa Zvonimirom Bobanom, saigračem iz zlatnih dana i Robertom Bađom, jednim od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena.

- Zvone i ja smo bili prijatelji i pre nego što smo došli u Milan. Bile su teške godine, građanski rat... Nije bilo lako održati te odnose. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima. O ratu jednostavno ne bismo mogli da se usaglasimo. Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su posle rata postali milijarderi - rekao je Savićević.

foto: Profimedia

Roberto Bađo je u Milan došao 1995. godine, a legendarna desetka je bila Savićevićevo vlasništvo. Bađo je svojeveremeno rekao da je sa Dejom imao sjajne odnose, te da je apsolutno zasluženo nosio broj 10.

- Roberto je jedan od najvećih fudbalera koje je Italija ikada imala. Stigao je, a ja sam bio u Milanu već tri godine. Nikada nije došao kod mene i rekao mi da želi moju desetku. I to pokazuje koliko je bio veliki. Žao mi je što je promašio onaj penal u finalu Mundijala 1994. To se pamti za ceo život. On i Barezi su osvojili sve osim tog finala - kazao je Dejo.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track