NATHO SA PENALA ZA POBEDU PARTIZANA: Crno-beli preko Zlatibora krenuli na Šarlroa (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

NATHO SA PENALA ZA POBEDU PARTIZANA: Crno-beli preko Zlatibora krenuli na Šarlroa (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su kao gosti Zlatibor Čajetinu 1:0 (0:0) u osmom kolu Superlige Srbije, a strelac je bio Natho, koji je u 80. minutu realizovao jedanaesterac dosuđen posle igranja rukom u kaznenom prostoru jednog fudbalera domaćih.

Partizan koji u četvrtak u Belgiji protiv Šarlroe igra meč kvalifikacija za Ligu Evrope je sve vreme imao inicijativu, a u 32. minutu prvog poluvremena sudija Široki je timu iz Humske poništio gol, a ta situacija izazvala je mnogo polemika na društvenim mrežama.

Posle tog gola tim trenera Stanojevića je imao inicijativu, lopta je kružila oko gola domaćina koji mečeve na domaćem terenu igra u Užicu, ali nije bilo situacija iz kategorija stopostotnih šansi. Lazar Marković, a kasnije i Natho su pokušali da kreiraju prilike, ali je sve to bilo prilično jalovo.

Drugo poluvreme

90+4. minut - Kraj utakmice

90+2. minut - Gužva u kaznenom prostoru Partizana! Nema šuta

84. minut - Zaustavljen je napad domaćina zbog ofsajda. Mnogo je nervoze i onako u Užicu. Ali crno-beli su pred pobedom

80. minut - GOOOOOL 0:1 Natho!

79. minut - Penal za Partizan! Sudija Široki smatra da je Šokić igrao rukom posle karambola u kaznenom prostoru i zato je dosudio najstrožu kaznu.

73, minut - Još jednom je probao Asano. Odmah zatim, okušao se i Natho, ali je lopta završila pored gola

69. minut - Partizan napada, lopta je sve vreme u i oko kaznenog prostora domaćina, ali nema završnog udarca

60. minut - Solidan pokušaj Janjića iz daljine

59. minut - Novi pokušaj Lazara Markovića, lopta je još jednom otišla kraj stative

49. minut - Pritisak Partizana od starta drugog dela, dve dobre akcije, a kod ove druge Marković je zaustavljen u šesnaestercu

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

34. minut - Velika prilika za Zlatibor! Đakovac je uzeo loptu krenuo ka golu, Popović je odlično intervenisao

32. minut - Bojan Matić je zatresao mrežu Zlatibora, ali su sudije signalizirale ofsajd. Ipak, prilično sporna situacija jer deluje da napadač crno-belih nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

foto: Printscreen

30. minut - Odlično je izveo korner Denis Stojković, iz kojeg je pogodio prečku. Bilo je dosta probleblema za Čupića.

25, minut - Dobro je centrirao Zdjelar sa desne strane, a Lazar Marković glavom gađao preko gola

21. minut - Pokušao je Maki Banjak glavom nakon kornera za crno-bele, međutim nije bio precizan

18. minut - Pritisak Zlatibora, dva minuta je bila lopta na polovini Partizana i "šunjala" se oko šesnaesterca, ali bez neke prave opasnosti po gol Popovića

15. minut - Asano je u trku ušao u kazneni prostor sa desne strane, ali je šutirao u spoljni deo mreže

8. minut - Partizan ima inicijativu, ali za sada nema prilika

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

foto: Nemanja Ilić/Kurir

ZLATIBOR: Čupić - Jezdimirović, Islamović, Anđelković, Glišović - Krstić, Đakovac, Poček, Vladić, Janjić - Vukić.

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Smiljanić, Zdjelar, Asano, Stojković – Marković, Matić.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da će biti prinuđen da pravi rotacije u timu, kako bi odmorio igrače nakon napornog evropskog duela:

’’Imali smo 120 minuta igre, put, igrači su malo umorni. Idemo opet na put i to nam malo stvara probleme, ali ovo nam je mnogo važna utakmica, tako se i pripremamo. Generalno, neću nikog odmarati za utakmicu u Belgiji, samo ću ih odmarati od utakmice iz Moldavije i to je razlog za rotacije, ne zato što se pripremamo za Belgijance, već zato što moramo da odmorimo neke igrače. Videćemo kakva će utakmica biti, nadam se da ćemo biti dominantni. Asano je u dobrom stanju, ne znamo samo kakva je situacija sa Sadikom zbog povrede. Čekamo poslednji izveštaj doktora. Ako budu zdravi, biće obojica u sastavu. Ne kalkulišemo, idemo sa najboljim što imamo. Što se tiče ekipe Zlatibora, gledao sam njihove utakmice. Mislim, malo su se konsolidovali u odbrani, igraju defanzivnije, disciplinovanje, znamo sve to. Opasni su, svaka ekipa ima dva-tri opasna igrača u našoj ligi i svaka ekipa može da bude opasna. Spremili smo se.’’

Šef stručnog štaba Zlatiboraca, Predrag Ristanović, veruje da njegov tim može da iznenadi crno-bele i da izbori povoljan rezultat:

’’Svi misle da ekipa Partizana ne može da se pobedi, ali ja mislim da može se pobedi, da može da se odigra jedna dobra utakmica. Ako se i ne pobedi, može da se dođe do povoljnog rezultata. Očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu, da možemo da se suprotstavimo njima. Važno je da se ne primi rano gol u nekom ranom periodu utakmice. Treba da čekamo svoju šansu, koja će sigurno doći, i da je iskoristimo. Oni su imali tešku utakmicu, igrali su 120 minuta, putovali, sada ponovo putuju u Užice. Sve to njima stvara problem, uz crveni karton Sume koji neće nastupati i povredu Sadika koji je pod znakom pitanja.’’

Meč 8.kola Super lige Srbije između Zlatibora i Partizana igra se a početkom u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track