MA KAKAV LEVANDOVSKI, BITNA JE TITULA SA OSIJEKOM! Hrvat odbio Poljake i Evropsko prvenstvo: Želi da piše ISTORIJU kluba!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

lojalan

MA KAKAV LEVANDOVSKI, BITNA JE TITULA SA OSIJEKOM! Hrvat odbio Poljake i Evropsko prvenstvo: Želi da piše ISTORIJU kluba!

Fudbal -

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica je odbio Fudbalski savez Poljske koji mu je nudio selektorsku poziciju

Trener Osijeka doneo je ovu pomalo neočekivanu odluku jer je odabrao je borbu za šampionski naslov u Hrvatskoj, pre borbe na Evropskom prvenstvu sa Robertom Levandovskim i drugarima.

Posle otkaza Jiržiju Brežečeku, FS Poljske se okrenuo drugim rešenjima a jedno je bio i Bjelica, koji se zahvalio

Legenda poljskog i svetskog fudbala Zbognjev Bonjek kontaktirao je hrvatskog trenera, ali ni to nije pomoglo Poljacima.

"Pozvao me je predsednik FS Poljske, pitao koliko mi traje ugovor u Osijeku, pričao mi o situaciji u reprezentaciji Poljske, ciljevima, ali sam već dobro upoznat sa svim. Spomenuo mi je da Poljska nije igrala najbolje u posljednje vreme i da su ljudi nezadovoljni. Takođe, da je pritisak medija velik, a to znam jer sam radio u Poljskoj, objasnio je Bjelica koji je dve godine sedeo na klupi poljskog Leha.

Da je prihvatio poziv Bjelica bi predvodio Poljake na Evropskom prvenstvu gde bi se takmičio u grupi sa Španijom, Švedskom i Slovačkom.

" Bonjekov poziv sam dobio pre 15 dana. Zvao me zbog jednog italijanskog kluba koji se raspitivao o meni (navodno, Torino). Velika je čast da se moje ime pominje u kontekstu selektora Poljske, tamo mi je baš bilo lepo. Bez obzira na sve, Osijek je ono na što sam fokusiran i ne razmišljam ni o čemu drugom, zaključio je Bjelica

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track