UČINIĆEMO SVE DA POBEDIMO! Piksi optimista pred Portugal: Predaja u našem rečniku ne postoji! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

KATAR 2022

UČINIĆEMO SVE DA POBEDIMO! Piksi optimista pred Portugal: Predaja u našem rečniku ne postoji! (VIDEO)

Fudbal -

“Orlovi” će Portugal ugostiti u subotu od 20.45 časova i to bi mogao da bude momenat istine za oba tima - mi da “naplatimo” pobedu protiv Republike Irske, oni da se potvrde kao prvi favoriti u grupi.

"Tačno je da smo u poslednja dva susreta izgubili ovde u Beogradu od Portugala. Učinićemo sve da to prekinemo, neće biti lako, ali ja verujem u to. To je možda i najbolja ekipa u Evropi koju veoma cenimo i poštujemo. Verujemo da imamo kvalitet da se suprotstavimo", rekao je Piksi na samom početku konferencije za medije pred meč sa Portugalom.

"Veoma je važno kad startujete pobedom i to smo uspeli protiv Irske u teškom meču. Psihološki, da, to može da znači pozitivni mir, ali mi više ne razmišljamo o njima, već o Portugalu. Potpuno nov protivnik i totalno drugačija igra. Stalno potenciram na kolektivnom duhu i mislim da je snaga jedne ekipe u tome. Mislim da naši igrači veruju u tu snagu i sutra ćemo pokazati sve što možemo kako bismo kao grupa odgovorili na izazov kakav se zove Portugal," optimista je Piksi.

Selektor je rekao da je u radu sa igračima najviše pažnje posvetio napadu.

"Nećemo ništa menjati u pristupu, da, napašćemo Portugal. To nije nikakva tajna, to moji igrači znaju i igraćemo ofanzivno i hrabro. To nije nikakva pretnja, nego jednostavno ćemo tako igrati. Neće im biti lako protiv nas, siguran sam u to, očekujem otvoren "fajt". Predaja u našem rečniku ne postoji", jasan je Piksi.

Napadač naše reprezentacije Aleksandar Mitrović rekao je da želi pobedu nad selekcijom Portugala.

"Igrali smo četiri puta sa Portugalom i svaki put smo bili težak protivnik za njih. Nas i njih očekuje teška utakmica, to je veliki izazov za nas. O njima ne treba trošiti reči. Evropski su šampioni, ali treba da se fokusiram na nas. Nadamo se pozitivnom rezultatu i probaćemo da osvojimo tri boda, da nastavimo pobednički niz", smatra Mitrović koji je izjednačio rekord Stjepana Bobeka po broju postignutih golova u dresu reprezentaciju.

Sutra ima priliku da taj rekord i obori.

"Bilo bi perfektno da rekord oborim sutra. Znam da ću taj rekord da srušim, da li sad ili za koji mesec. Uvek sebi postavljam nove ciljeve i cilj je da postavim rekord koji nikad niko neće srušiti. Najbitnije je da sada odigramo dobar meč, a ako Bože zdravlja uspemo da uzmemo tri boda, to bi bilo idealno", rekao je Mitrović.

Aleksandar Mitrović
foto: Pritnscreen

Utakmica između Srbije i Portugala igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track