RIKARDO GOMEŠ SAM POBEDIO ANEMIČNI RADNIČKI: Poker Partizana protiv Nišlija za ostanak na vrhu tabele! VIDEO
Foto: Starsport

SUPERLIGA

RIKARDO GOMEŠ SAM POBEDIO ANEMIČNI RADNIČKI: Poker Partizana protiv Nišlija za ostanak na vrhu tabele! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu Radnički iz Niša sa 4:0, u utakmici sedmog kola Super lige Srbije.Partizan je na početku imao inicijativu i napadao, a šanse su uglavnom imali Rikardo Gomeš i Bibras Natho, koji je u 28. minutu dobro dodao do Miloša Jojića, a ovaj pogodio stativu.

U 36. minutu Rikardo je postigao gol, na centaršut Marka Živkovića, a posle upotrebe VAR tehnologije pogodak je priznat, pošto je utvrdjeno da je lopta prešla gol liniju pre nego što je odbranio golman Damir Kahriman.

Rikardo je u 43. minutu postigao drugi pogodak na utakmici, a ponovo posle asistencije Živkovića.

U drugom poluvremenu dve prilike imali su Jojić i Nemanja Jović, ali je Kahriman dobro intervenisao.

U 63. minutu treći gol za Partizan postigao je Natho, posle asistencije Rikarda.

Dva minuta kasnije Radnički je imao najbolju priliku preko Rioheija Mićibućija, ali su japanskog fudbalera uspeli da zaustave Igor Vujačić i Siniša Saničanin.

Konačan rezultat postavio je Jović posle dobre akcije u 70. minutu.

Crno-beli na pauzu u Super ligi zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, odlaze sa prvog mesta na tabeli i maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica.

Radnički je pretrpeo treći poraz i zauzima 12. mesto sa šest bodova.

1 / 5 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj meča!

84. minut - Probao je šut Kasailica koji je ušao u igri pre par minuta, namučio je Stevanovića, ali nije uspeo da zatrese mrežu Partizana.

75. minut - Umesto Šćekića u igri je Lola Smiljanić koji je preuzeo kapitensku traku. Umesto Rikarda ušao je Nikola Štulić.

70. minut - GOOOOOOOOL - Peti put ove sezone Partizan postiže četiri ili više golova u Superligi. Pogodio je sada Nemanja Jović koji je skoro ušao sa klupe. Ovo je njegov prvi pogodak u sezoni. Drugu asistenciju upisao je Rikardo.

70. minut - Lazar Pavlović ulazi u igru umesto Jojića.

65. minut - Najbolja šansa za Radnički, Japanac Mićibući je obišao golmana Stevanovića, čak dva puta pokušao sa nekoliko metara i oba puta ga je Saničanin majstorski izblokirao.

63. minut - GOOOOOOOOOL - Sada je mrežu Nišlija zatresao Natho na nesebičnu asistenciju Rikarda koji je i sam mogao da završi, ali je odlučio da sada upiše asistenciju.

61. minut - Novi pokušaj Jojića i ponovo kao pobednik iz ovog okršaja izlazi Kahriman.

56. minut - Proba je šut ponovo Jojić, ali sada pravo u Kahrimana.

53. minut - Probao je Živković šutem sa nekih 20 metara, ali zakačila je jednog fudbalera gostiju i otišla tik pored gola.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završeno je prvo poluvreme u Humskoj.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za četiri minuta.

43. minut - GOOOOOOOL - Drugi gol Rikarda na meču i druga asistencija Živkovića. Gol je dosta identičan onom prvu, slična akcija crno-belih.

42. minut - Novi pokušaj Rikarda, sada posle centaršuta Uroševića sa leve strane, ali lopta ide pored gola Nišlija.

36. minut - GOOOOOOOL - Partizan je došao do prednosti golom Rikarda koji je pogodio posle centaršuta sa desne strane. Sudija je pokazao da je pogodak, ali se ipak gledao VAR. Nakon asistencije iz VAR sobe odlučeno je da se gol prizna, tačnije da je lopta prešla gol liniju.

33. minut - Ponovo je probao šut Jojić i ponovo lopta ide pored gola Kahrimana. Raspucao se Miloš Jojić, ali lopta nikako neće u gol Radničkog.

30. minut - Nova šansa za Jojića. Oprobao je šut sa 25 metara, ali pored leve stative gola Kahrimana ide lopta.

29. minut - Duga lopta Natha do Jojića koji je izbio sam ispred Kahrimana, ali pogodio je samo stativu. Najbolja šansa na meču za Partizan je propala.

25. minut - Nova kontra Partizana, Rikardo je pobegao po levoj strani, dodao do Natha koji je šutirao sa 17 metara po sredini gola, ali vosoko preko prečke.

24. minut - Ponovo pokušaj Rikarda, sa istog mesta kao pre desetak minuta, ali ponovo isti ishod.

15. minut - Prva prilika na meču. Dodao je Terzić do Rikarda koji je probao šutem sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide preko prečke gola Nišlija.

14. minut - Bez prave prilike u Humskoj. Dosta se "leži" po terenu i dugo već traje ispitivanje snaga.

9. minut - Japanac Mićibući je okušao udarac, ali je pogodio pravo u glavu Sinišu Saničanina koji je morao da zatraži lekarsku pomoć.

1. minut - Utakmica u Humskoj je počela.

Sastavi:

Partizan: Stevanović – Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević – Šćekić, Jojić – Terzić, Natho, Holender – Rikardo.

Radnički: Kahriman – Bjeličić, Micibući, Škrbić, Duronjić, Vujaddinović, Pejović, Mitrović, Arsić, Todorovski, Aksentijević.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je domaće prvenstvo jednako značajno kao i evropsko, kao i da je primarno ostati konkurentan za osvajanje titule:

’’Posle Evrope nam dolazi prvenstvo, gde je naša osnovna želja i cilj da ostanemo konkurentni za titulu. To sam uvek pričao, ne možeš da obećavaš ništa vezano za titulu, ali moraš da budeš što duže konkurentan. To iziskuje pobedu u svakoj utakmici, nemaš prava na kiks i tako se ponašamo i razmišljamo. Želim da promenim određene igrače, kao i do sada, da izvučemo maksimum iz svakog igrača. Svi znamo koliko je ovo važna svaka utakmica. Izjednačavam Evropu i domaće prvenstvo i tako ulazimo i u ovu utakmicu. Danas dižemo trening, imaćemo trening sutra pre podne. Maksimalno smo spremni i koncentrisani. Nadam se da igrači nisu individualno slavili, nego da su se odmorili. Mislim da smo dobar i karakteran tim, bilo bi neozbiljno. Može da se dogodi da ne pobedite, ali ako je pristup kako treba, ako napadamo, ako je energija kao što je bila do sada... Ne znate da li ćete pobediti, nije lako pobeđivati stalno, ali kako igramo kako treba, ako je Partizan kakav treba, šta god da bude... Ubeđen sam da će tako izgledati, a da li ćemo pobediti, ne znam. Nišlije su raskinule saradnju sa trenerom Stankovićem, predvodiće ih Vladimir Đorđević, a uvek je nezgodno kada igrate protiv trenera koji prvi put vodi ekipu. On je iz omladinske škole i ima veliko iskustvo kao igrač, ne znamo na koji način će igrati, ali znamo koje igrače imaju i u odnosu na to ne mogu da nas iznenade. To je ekipa koja je projektovana za prvi deo tabele, nisu ih ispratili rezultati, igra je bila korektna, imaju dosta dobrih i iskusnih igrača.’’

Meč 7. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Radničkog iz Niša igra se u nedelju 29. avgusta 2021. godine, sa početkom u 21:00 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track