Najnovije vesti

TO ĆE BITI LEPOTICA LEPŠA I OD ALIJANC ARENE: Predsednik Vučić otkrio sve o početku izgradnje Nacionalnog stadiona
Foto: Ministarstvo finansija, Printscreen/Pink TV

IZGRADNJA POČINJE USKORO

TO ĆE BITI LEPOTICA LEPŠA I OD ALIJANC ARENE: Predsednik Vučić otkrio sve o početku izgradnje Nacionalnog stadiona

Fudbal
13:05h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da će uskoro naša zemlja dobiti Nacionalni stadion.

Plasman fudbalera Srbije na SP u Kataru 2022. godine vratio je veru navijačima u srpski fudbal, a kada je izgradnja Nacionalnog stadiona u pitanju, predsednik Vučić je govorio o detaljima vezanih za početak gradnje.

"Uskoro, pre kraja godine sve treba da završimo i da krenemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona. To će biti lepotica, lepša od Alijanc Arene, neće biti veća, ali će biti lepša čak i spolja i iznutra od Alijanc Arene, to će biti novi deo grada, pravi projekat za razvoj opštine Surčin i za celu Srbiju. Nemam nameru da na bilo koga utičem da pišu o ovim projektima, jer ljudi više vole da čitaju kada neko nekoga opsuje ili ružno kaže", rekao je Vučić i dodao:

Stadion, Nacionalni stadion, navijači, fudbal, Surčin
foto: Ministarstvo finansija

"Ali, moram da kažem da sam ponosan što Srbija uspešno napreduje, U ove dve godine korone kada saberete, izvesno je da ćemo biti zemlja broj 1 ili 2 sigurno", rekao je Vučić i najavio da će svi olimpijski sportovi uskoro dobiti novčanu pomoć od države, uključujući i karate, dok će biti unapređena i infrastruktura, gde će kruna biti izgradnja novog fudbalskog Nacionalnog stadiona.

"Želim da vas obavestim da će stići velika pomoć i podrška sportskim klubovima. Svim olimpijskim sportovima i karatu, zahvaljujući Jovani Preković, velikoj šampionki. Pomoć će dobiti i prvoligaški i drugoligaški klubovi, želimo da se to rasprostre, da našu infrastrukturu dodatno unapredimo, doveli smo najbolje strane trenere, Kubance u boksu, Đeronu za mušku rukometnu reprezentaciju, Slovenca za žensku. Sve je više ulaganja u sport", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/TV Pink

(Kurir sport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja