PREŠAO IZ BARSELONE U VOJVODINU PA RAZOTKRIO PREVARE: Obećavali su mi, pa gurali svoje, išli su IZ LAŽI U LAŽ, to sam im i rekao
Foto: Profimedia

NEPRAVDA

PREŠAO IZ BARSELONE U VOJVODINU PA RAZOTKRIO PREVARE: Obećavali su mi, pa gurali svoje, išli su IZ LAŽI U LAŽ, to sam im i rekao

Fudbal -

Na prvu zvuči iznenađujuće prelazak iz Barselone u Vojvodinu, ali Lazar Carević je ubeđen da je napravio pravi potez

Crnogorski golman je odlučio da posle pet godina napusti katalonski klub gde je, prema njegovom mišljenju, doživeo nepravdu.

Carević je za pet sezona koliko je proveo u klubu upisao 25 nastupa za Barselonu B.

- Eto, taj podatak najbolje govori kakvu su mi šansu dali. U proseku pet utakmica po sezoni... Uvek sam radio najviše, bio pristojan prema svima iako nisu svi to zaslužili. Nisam im dao za pravo da kažu bilo šta loše o meni, jer nije u meni bio problem. Ja sam maksimalno radio i pokušavao da se izborim za priliku da branim, ali nisam je dobio - rekao je Carević za "Mozzart sport".

On je poručio da bi drugačije sve bilo da je Španac jer u klubu "svojoj" deci daju prednost u odnosu na strance.

- Velika je razlika u odnosu koji imaju prema domaćim i stranim igračima i to je predstavljalo problem. Gurali su svoje golmane, zbog čega sam se i razočarao. Verujem da bih mogao da pokažem da mi je mesto u Barseloni samo da su mi dali pravu priliku, da branim makar desetak utakmica. Rekao sam to i njima, da sam imao španski pasoš bila bi druga priča. Ali, i sa svim tim poteškoćama sam se zadržao pet godina, što nije mala stvar. Bio sam uporan, radio sam mnogo više nego ostalih golmani da bih bio u klubu, iako sam znao da me neće staviti na gol jer vole da forsiraju svoje igrače. Mnogo puta sam pričao sa raznim ljudima, sportskim direktorima, ali išlo se iz laži u laž. Obećaju mi da ću braniti, a onda opet budem na klupi. Mogu da ih razumem zašto su to radili i gurali svoje golmane, samo mi je krivo što mi to nisu rekli, nego su me držali dve-tri godine ne dajući mi da odem - zaključio je Carević.

Tokom boravka u slavnom klubu imao je priliku da upozna i Lionela Mesija.

- Sasvim je normalan tip, nisam primetio neku lošu reakciju prema mlađim igračima. Otvoren je za razgovor i šalu.

Golman misli da tranfser politika Barselone nije baš najbolja.

- Velika je konkurencija u prvom timu. Dovode se stranci koji su skupo plaćeni, imaju velike plate i zato moraju da ih guraju, dok igrači iz škole nisu veliki trošak. A, eto, i Španci ne dobijaju često šansu. Uvek su u problemu, duguju, a onda svaki prelazni rok dovedu igrače za 50.000.000 evra ili šta znam koliko - poručio je Carević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track