Belgijanci sigurni u Kardifu

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Belgijanci sigurni u Kardifu

Fudbal -
Meč dobio potpuno drugi oblik nakon isključenja nesmotrenog Džejmsa Kolinsa, što su gosti uspeli da kazne preko Kompanija i Vertongena – 0:2

Fudbalska selekcija Belgije startovala je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu pobedom nad Velsom u Kardifu (2:0). Pogotke za goste postigli su Vensan Kompani i Jan Vertongen.

Kvalitetnoj selekciji Belgije, koja je i pre toga bila bolji rival, značajno je pomoglo isključenje Džejmsa Kolinsa u 26. minutu, koje je gostima otvorilo put za konstantne napade. Velšani su nakon toga stali u bunker i poklekli u finišu prvog dela igre, a taj momenat pokazao ključnim kada je osvajanje bodova na ovom meču u pitanju.Brojčani deficit je u potpunosti paralisao Velšane, koji i pored velike želje gotovo da nisu uspeli ni jednom do kraja meča da priprete selekciji Marka Vilmotsa, već se sve završavalo bezuspešnim pokušajima Remzija i Bejla.

Tačku na trijumf gostujućeg tima stavio je Jan Vertongen topovskim udarcem iz slobodnog udarca u 83. minutu. Ipak, činilo se da je tom pogotku prethodio nepostojeći faul Remzija nad Lukakuom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track