00:52

NEMANJA VIDIĆ ZA PRVOG ČOVEKA FSS?! Raka za Kurir TV: Legenda Srbije dobija moj glas, ONAJ KO SE POSLEDNJI PRIJAVI OSVAJA IZBORE

šokantno

NEMANJA VIDIĆ ZA PRVOG ČOVEKA FSS?! Raka za Kurir TV: Legenda Srbije dobija moj glas, ONAJ KO SE POSLEDNJI PRIJAVI OSVAJA IZBORE

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije je bez prvog čoveka od 22.marta 2021. godine kad je ostavku podneo Slaviša Kokeza. Izbor je sve bliži a postoji nekoliko kandidata da se nadju u fotelji na Terazijama.

Raka Đurović, bivši internacionalni sudija i nekadašnji predsednik FS Beograda, dotakao se izbora koji se bliži i potom prokomentarisao kandidate koji su trenutno u opticaju, a takođe su u politici.

- Ako bi bili izabrani Rasim Ljajić ili Branislav Nedimović za prvog čoveka FSS-a oni ne bi mogli više da se bave politikom. Takođe je bilo polemike da li oni kao nosioci visokih političkih funkcija mogu uopšte da budu kandidati. Pošto niko od evropske kuće fudbala koja to reguliše nije pobio znači da imaju pravo da se nominuju - rekao je Raka.

Raka Đurović
foto: Kurir televizija

Voditeljku Olju Lazarević interesovalo je što se toliko kriju kandidati za izbore prvog čoveka FSS-a.

- U fudbalu su stalno govorili da onaj koji se poslednji pojavi i nominuje za predsednika FSS-a. Taj dobija izbore - rekao je Raka.

On se potom osvrnuo na legendarnog Nemanju Vidića za koga smatra da bi trebao da preuzme mesto prvog čoveka FSS.

Kada je poslednji predsednik dao ostavku, pojavilo se u javnosti da je Vidić zainteresovan. Pa se pitamo zašto Vidić ne bi bio zainteresovan? Ja bi mu prvi dao glas - smatra Raka.

Nemanja Vidić
foto: EPA

- On ima ugled u svetu, nije kompromitovan, poseduje svoju privatnu firmu, kao i karakteristike i diplome u fudbalu koje su potrebne. Sve ono što je potrebno jednoj osobi za tako visoku funkciju on ima. Najbolje bi bilo kada bi se za sve pronašli novi ljudi sa čistim biografijama - dodao je Raka.

Rok 31. oktobar

Naime, u krugu onih koji bi mogli da vode FSS su Branislav Nedimović aktuelni ministar poljoprivrede i veliki zaljubljenik u fudbal, Rasim Ljajić nekadašnji ministar i siva eminencija Novog Pazara,Nenad Bjeković zamenik predsednika FSS i legenda Partizana, te Nebojša Leković nekadašnji gensek Saveza i Crvene zvezde. UEFA upozorava da Srbija mora do 31. oktobra imenovati novog predsednika FSS.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:49

Urednik sportske rubrike u Kuriru Miloš Bjelinić o zaradama u FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track